prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

”Education for Sustainable Development – Sustainability in our schools“

U sklopu Erasmus+ K1 projekta “Green skills” učiteljica Adriana Šaban iz Osnovne škole Pantovčak sudjelovala je na stručnom usavršavanju na tečaju “Education for Sustainable Development – Sustainability in our schools” koji se održao u Kalamati. 

Centar za cjeloživotno učenje Areadne organizirao je tečaj “Education for Sustainable Development – Sustainability in our schools”. Na tečaju je sudjelovalo 10 polaznika iz Rumunjske, Španjolske i Hrvatske. Sedmodnevni tečaj započeo je aktivnostima upoznavanja učitelja i dijeljenjem dobrih primjera prakse. Tečaj se temelji na metodama i tehnikama za poučavanje održivog razvoja u školama, a sve u svrhu stvaranja ekološki odgovornih i aktivnih građana za stvaranje održive budućnosti. Sastoji se od edukativnih radionica tijekom kojih su učitelji preuzeli ulogu učenika te se upustili u razne aktivnosti pomoću kojih su upoznali koncepte održivog razvoja.

Tijekom tečaja učitelji su naučili: osnovne koncepte održivog razvoja i koncepte edukacije o održivom razvoju, stvarati aktivnosti za poticanje ekološke svijesti, kako smanjiti potrošnju i biti odgovorni potrošači. Osvijestili su utjecaj svakodnevnih navika prema okolišu i upoznati su s načinima kako promijeniti svoje ponašanje u svrhu održive budućnosti.

Za vrijeme trajanja tečaja polaznici su razgledali i upoznali Kalamatu, gradić na samom jugu Peloponeza koji je poznat po izvozu maslina (vrsta kalamata). U sklopu Međunarodnog omladinskog festivala antičke drame – Antička Mesena, posjetili su nalazište Mesenu i pogledali antičku dramu „Prometheus Bound“ u antičkom teatru. Po završetku tečaja imali su priliku naučiti plesati sirtaki i ostale grčke plesove.