prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Edukacija za nastavnike zaprešićkog kraja u Srednjoj školi Ban Josip Jelačić

Grad Zaprešić u suorganizaciji s Udrugom za cjeloživotno obrazovanje Panta rei i Srednjom školom Ban Josip Jelačić, organizirali su stručno usavršavanje za nastavnike zaprešićkog kraja eTwinning – kako i zašto?. Dvodnevna edukacija za tridesetak nastavnika realizirana je 24. i 25. kolovoza u prostorima Srednje škole Ban Josip Jelačić.

eTwinning je najveća europska zajednica obrazovnih djelatnika (učitelja, ravnatelja, knjižničara, stručnih suradnika), koji rade u školama i dječjim vrtićima europskih sudionica eTwinninga. Obrazovni djelatnici aktivno uključeni u eTwinning u suradnji s kolegama iz drugih škola, ali i država razvijaju inovativne pedagoške pristupe i metode te zajednički provode projekte na europskoj razini. Učenici uključeni u eTwinning metodom obrnute učionice, projektnog, istraživačkog učenja te komunikacijom s vršnjacima iz drugih dijelova zemlje ili Europe razvijaju čitav set vještina za 21. stoljeće.

Cilj dvodnevne edukacije bio je upoznati nastavnike s mogućnostima koje pruža eTwinning platforma u vidu stručnih usavršavanja, umrežavanja nastavnika na nacionalnoj i europskoj razini, diseminacije provedenih školskih i lokalnih aktivnosti, pokretanja i provođenja projekata na nacionalnoj i europskoj razini, dobivanja oznake kvalitete za provedene projekte te oznake “eTwinning škole”.

eTwinning edukacija u SŠBJJU sklopu edukacije pokrenut je zajednički eTwinning projekt pod nazivom “Moj kraj i ja” na lokalnoj razini koji ima za cilj suradnju osnovnih i srednje škole zaprešićkog kraja podići na novu razinu te pripremiti učenike za ulogu aktivnih građana. U projektu će se povezati iskusni nastavnici koji iza sebe imaju nekoliko Europskih oznaka kvalitete s onima koji do sada nisu imali iskustva u eTwinning projektima. Kao dio kurikuluma svih škola sudionika, projekt će promovirati korištenje novih metodologija te razvoj vještina 21. stoljeća učenika i nastavnika, uporabu IKT-a, intenzivnu suradnju škola sudionica, izradu zajedničkih krajnjih rezultata rada, dokumentaciju svih faza projekata te evaluaciju i diseminaciju na državnoj razini. Projekt će promovirati interdisciplinarnost u pronalaženju rješenja za (samo)održivost tog kraja koristeći razne digitalne alate te suradnjom učenika i nastavnika. Projekt će trajati godinu dana.

Na edukaciji su sudjelovali nastavnici iz gotovo svih osnovnih škola zaprešićkog kraja: OŠ Antuna Augustinčića, OŠ Ljudevita Gaja, OŠ Luka, OŠ Ivana Perkovca, OŠ Ivane-Brlić Mažuranić, OŠ Kupljenovo, OŠ Pavao Belas, OŠ Ante Kovačića te iz škole domaćina SŠBJJ.

Evaluacija na kraju edukacije pokazala je zadovoljstvo polaznika kvalitetom interkativnih predavanja i radionica na kojima su sudjelovali, a sam događaj je medijski popraćen na lokalnoj i nacionalnoj razini.