prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Edukacija za učenike u sklopu projekta “Filmom do senzibilizacije”

U školskoj knjižnici Osnovne škole “Antun i Stjepan Radić” Gunja prošle srijede održana je edukacija u trajanju od šest sati za učenike, koje su vodile koordinatorica i voditeljica projekta Katarina Ivče Farnell i suradnice na projektu “Filmom do  senzibilizacije” Jelena Perek, Jana Šivak i Iwa Dugač.

Jelena Perek održala je uvodnu radionicu upoznavanja na temu ogledalo, radionicu o slijepima i slabovidnima održala je Katarina Ivče Farnell, radionicu o audiodeskripciji održala je Jana Šivak dok je radionicu o gluhima i nagluhima, kao i o titlovima za gluhe održala Iwa Dugač. Na radionici su sudjelovali učenici petog i šestog razreda, članovi filmske družine “Mladi SKIG-ovci”: Mia Dugonjić, Klara Batinić, Robert Horvat, Denis Šoljić, Gabrijela Kelava, Patrik Vraneš, Antonio Milevoj, Armena Ahmetović, Dunja Sidor i Aldin Čokić.

Učenici su dobili zadatak napraviti audiodeskripciju i titlovanje za gluhe osobe na dva autorska filma filmske družine “Ja sam Edita” i “Pruži mi ruku” uz pomoć svoje voditeljice filmske družine dr. sc. Anite Tufekčić i nastavnice hrvatskog jezika Tamare Gutić Filipović. Projekt “Filmom do senzibilizacije” autorski je projekt Udruge za promicanje stvaralaštva i jednakih mogućnosti Alternator u kojem sudjeluju četiri škole iz Republike Hrvatske: OŠ “Antun i Stjepan Radić” iz Gunje, OŠ Tituša Brezovačkog iz Zagreba, OŠ Tomaša Goričanca iz Male Subotice i OŠ Strahoninec iz Strahoninca.