prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Ekološki lampioni za Vukovar

Učenici Srednje škole Prelog izradili su ekološke lampione povodom Dana sjećanja na žrtve domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Povodom Dana sjećanja na žrtve domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, učenici škole izrazili su pijetet prema svim žrtvama Vukovara i Škabrnje paljenjem lampiona kod spomenika Domovinskom ratu u Prelogu.

I ovom prilikom učenici škole pokazali su ekološku osviještenost i brigu o okolišu tako što su za ovu važnu prigodu sami izradili ekološke lampione od iskorištenih staklenki. Svi znamo da plastični lampioni nisu prihvatljivi za okoliš, a baš u mjesecu studenom stvaraju se ogromne količine otpada od plastičnih lampiona. Njihovo recikliranje je i ekološki i financijski zahtjevno. Zbog toga je važno da se plastični lampioni zamijene ekološki prihvatljivijim varijantama što su učenici i učinili.

Rado su se odazvali na nekoliko radionica na koje su donijeli iskorištene staklenke koje su na radionicama s puno pažnje i ljubavi ukrašavali crtežima. Osim ekološke osviještenosti, učenici su na radionicama pokazali i kreativnost a paljenjem izrađenih lampiona pokazali su suosjećanje za žrtve domovinskog rata te žrtve Vukovara i Škabrnje.