prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Ekonomska škola Sisak – Erasmus praksa u Irskoj

Sedamnaest učenika trećeg i četvrtog razreda Ekonomske škole Sisak (smjer Poslovni tajnik) uputilo se u Irsku za vrijeme zimskih praznika. Cilj putovanja bio je obavljanje stručne prakse. 

Učenici su na put krenuli avionom 4. siječnja 2019. godine iz Zračne luke Franjo Tuđman, a u Irskoj su boravili od 4. do 18. siječnja. Praksu su 10 dana obavljali u Brayu (mjesto kraj Dublina) gdje su i odsjeli. U pratnji učenika bio je nastavnik strukovno-teorijskih predmeta Ivan Milatović i stručni suradnik pedagog Vanja Ličina.

Škola je ovaj projekt mobilnosti prijavila unutar programa Erasmus+ s ciljem poticanja učenja jezika, razvijanja vještina potrebnih na tržištu rada te osamostaljivanja učenika. Projektna prijava je odobrena te su školi dodijeljena sredstva Europske unije za provedbu projekta „Praksa za život“. Učenicima je bio plaćen put, smještaj, hrana i prijevoz, a osiguran im je i džeparac. Partner na projektu je tvrtka Martello Training.

Osim radnog iskustva, učenici su imali priliku upoznati se i sa drugačijim stilom života i drugom kulturom, što je cilj svakog projekta mobilnosti.