prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Erasmus+ još uvijek virtualno

Dok i dalje iščekuju mobilnosti u sklopu novoodobrenog projekta Erasmus+ KA229 pod nazivom “Media Smart Citizens of Future”, u Srednjoj školi Ban Josip Jelačić iz Zaprešića vrijedno rade na pripremnim aktivnostima i koriste priliku da virtualno uče jedni od drugih.

Nakon dvije virtualne radionice za učenike partnerskih škola (Litva, Turska, Portugal, Italija i Hrvatska) u sklopu obilježavanja Dana sigurnijeg interneta, Srednja škola Ban Josip Jelačić iz Zaprešića organizirala je stručno usavršavanje za nastavnike pod nazivom “Media Literacy in Teacher Education” i predstavljanje projekta “Media Smart Citizens of Future”. Osim škola partnera, usavršavanju su prisustvovali i predstavnici drugih škola iz Litve i Turske. Tijekom radionice “Media Literacy in Teacher Education” nastavnici su razgovarali i izmjenjivali iskustva o podučavanju medijske pismenosti, tehnikama za prepoznavanje lažnih vijesti, važnosti fotografija i kako sve to uklopiti u nastavu. Rad u grupama omogućio je aktivno sudjelovanje svih sudionika. Sudionici su pozitivno reagirali na višejezično predstavljanje dvogodišnjeg školskog projekta Sekcije za poticanje višejezičnosti i fakultativne nastave iz njemačkog, engleskog i talijanskog jezika.