prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Erasmus KA1 projekt “Learn in Museum”

U organizaciji Anatolije, profesorice iz Srednje strukovne škole Makarska iz povijesti umjetnosti, Antonija Dropulić i Anita Zelić Tomaš pohađale su od 24. do 28. travnja 2023. tečaj pod nazivom “Learn in Museum” koji se održavao u Barceloni.

Tečaj je dio odobrenog Erasmus KA1 projekta pod nazivom “Internacionalizirana škola-prepoznata škola”. Cilj edukacije bio je unaprijediti kvalitetu obrazovanja kroz aktivno sudjelovanje u muzejskoj edukaciji. Program je namijenjen nastavnicima i profesorima koji žele stvoriti kreativnije i učinkovitije nastavne metode korištenjem muzejskih resursa. Za vrijeme trajanje edukacije, profesorice su imale priliku sudjelovati u različitim radionicama i predavanjima koja su im pružila nova znanja i vještine za unaprjeđenje nastavnog procesa. Ciljevi edukacije bili su sljedeći:

  • razvijanje interaktivnih i kreativnih metoda poučavanja kroz upotrebu muzejskih resursa.
  • razvijanje sposobnosti procjene kvalitete i korisnosti muzejskih sadržaja za nastavu.
  • razvijanje interkulturalne osjetljivosti i međunarodne suradnje među nastavnicima.
  • stvaranje mreže međunarodnih stručnjaka za muzejsku edukaciju.

Sudjelovanjem u edukaciji  profesorice su imale priliku poboljšati svoje nastavne vještine kroz korištenje različitih muzejskih resursa te se povezati s kolegama iz drugih zemalja i uspostaviti suradnju.