prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Erasmus+ tečaj “Inclusive classroom through ICT”

Na Malti, u gradu St. Juliansu, održan je Erasmus+ tečaj pod nazivom „Inclusive classroom through ICT“ na kojemu su sudjelovali ravnatelj Tomislav Cerinski i učitelj Mario Ključević iz Osnovne škole Ljudevita Gaja iz Zaprešića.

Tečaj je trajao pet dana i tijekom toga vremena svi su sudionici upoznati s raznim digitalnim alatima koji pomažu u nastavi, ali i olakšavanju inkluzije u razrednom odjeljenju. Prvoga su dana sudionici zaigrali razne igre upoznavanja te su upoznati s planom rada na tečaju. Ostale su dane upoznavali razne digitalne alate poput Quizizza, Images to Inspire, Mindonea, Tiny Wow – Story Generatora, Magic School AI, Quillbot.AI, Udio, Canva, Geniall i dr.

Digitalni su alati približili važnost  umjetne inteligencije u nastavi (izrada slikovnica, korištenje fotografija u svrhu pripovijedanja, osmišljavanje teksta uz pomoć nekoliko ključnih riječi te izrada zadataka za razumijevanje pročitanog). Izrađivali su interaktivne prezentacije u Geniallyu, pjesme za nastavu i upoznali „magic design“ u Canvi.

Naglasak je tečaja na pametnoj uporabi umjetne inteligencije koja nam može pomoći u programiranju nastave i osmišljavanju raznih metoda u svrhu inkluzije. S obzirom da je AI budućnost, sa sigurnošću možemo zaključiti da se svijet odgoja i obrazovanja ubrzano razvija u tom smjeru. Polaznici tečaja zadovoljni su naučenim te će stečeno znanje pokušati prenijeti na što veći dio učitelja svoga kolektiva u svrhu unaprjeđenja nastave.