prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

eTwinning projekt “4EU Together”

Autorice projekta “4EU Together” su Sanja Zrilić iz Ekonomske škole Vukovar i Vedrana Šarec iz Obrtničko-industrijske škole Županja. Projekt je nastao s ciljem obilježavanja Dana Europe 9. svibnja.

“Danom Europe, koji se obilježava svake godine 9. svibnja, slavi se mir i zajedništvo. Datum označava godišnjicu povijesne “Schumanove deklaracije” kojom je Robert Schuman, tadašnji francuski ministar vanjskih poslova, 1950. godine iznio svoju ideju o novom obliku političke suradnje u Europi. Usprkos krizama, ta je suradnja građanima Europske unije donijela mnogobrojne koristi i perspektivu za bolju budućnost.” (izvor).

Tijekom kratkog projekta odradili su brojne aktivnosti s učenicima i projektnim partnerima koji su se priključili projektu “4EU Together”. Od izrade loga projekta, preko Fake news, PixelArt tehnike kodiranja gdje je svaka škola mogla izabrati jednu zastavu od zemalja članica i uraditi ju navedenom tehnikom. Za asocijacije na temu Dana Europe koristili su WordArt.

Najzanimljivija aktivnost za učenike je bio Kahoot! kviz koji su organizirali uživo preko eTwinning platforme i mogli su sudjelovati svi zainteresirani učenici. Kviz se odnosio na znanja o Europskoj Uniji i učenici koji su sudjelovali su zaista iskazali jako dobra znanja. Pobjednicima su za prva tri mjesta dodijelili i certifikate. Bio je to izvrstan način gdje su učenici mogli pokazati izuzetan natjecateljski duh.