prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

eTwinning projekt “Istraži, otkrij, stvori”

Učenici 4. a razreda Osnovne škole “Milan Brozović”, Kastav ove školske godine 2022./2023. sudjeluju u eTwinning projektu “Istraži, otkrij, stvori!” autorice Martine Cindrić.

Sudjelovanjem u projektu učenici će usvajati istraživačke vještine u raznim predmetima. Usvajat će ishode predmeta raznim aktivnostima. Sve aktivnosti bilježit će se na zajedničkim virtualnim pločama. Svoje ideje i istraživanja prikazat će na zajedničkoj stranici Twinspacea.

U listopadu su otvorili stranicu te upoznalipartnere u projektu. U listopadu su izveli pokus optička varka, kristalizacija šećera, stvaranje svojih lizalica i izrada plastelina. U studenom su obilježili Dan izumitelja stvaranjem brošura o našim velikanima, Nikola Tesla, Slavoljub Penkala, Faust Vrančić,… Izveli su pokus izrade padobrana, uzimali otiske prstiju, te se poigrali s magnetima. U prosincu su izveli pokus stvaranja umjetnog snijega uz pomoć pjene za brijanje i soli. U sklopu zimskih aktivnosti izveli su pokus ledište vode, kristalizacija soli te obojeni papir.

U narednim mjesecima očekuju ih pokusi vezani uz prigodne datume te pokusi koji su vezani uz ishode učenja Prirode i društva u 4. razredu. Kao krajnji proizvod rada nastat će zbirka istraživačkih ideja kao koristan alat u radu.