prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

eTwinning projekt “Molitve baka i djedova”

eTwinning projektom “Molitve baka i djedova” u III. Osnonvoj škole Čakovec žele sačuvati molitve predaka, baka i djedova, jer sve veća globalizacija i način života gura vrijednosti predaka u zaborav.

Da i Vjeronauk ima svoje mjesto u školskom sustavu zna se već odavno. Jedan od eTwinning projekata ove školske godine je i projekt “Molitve baka i djedova/The prayers of our grandparents”. Žele naučiti molitve koje su molile bake, prabake, djedovi i pradjedovi pa čak i roditelji. Osim molitava, nastoje oteti zaboravu i neke narodne kršćanske običaje, koji se sve manje manifestiraju u javnom i privatnom životu. U projekt je uključeno 36 škola, 35 osnovnih i srednjih škola iz Republike Hrvatske i jedna škola iz Rima, Italija. Do sad su vrijedni učenici skupili veliko blago molitava i običaja baka i djedova. Za neke se čulo, za neke se nije ni znalo da postoje, a sadrže pravo duhovno blago naroda. Neke od njih moguće je pročitati u digitalnim knjigama na poveznici.  Autorice projekta su vjeroučiteljice Marica Celjak iz Osnovne škole Bedekovčina i Martina Horvat iz III. Osnovne škole Čakovec. Navedeni eTwinning projekt je jednogodišnji i traje do kraja školske godine 2020./2021.