prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

eTwinning projekt Škole za život

eTwinning je jedna od aktivnosti programa Erasmus+: zajednica škola u Europi i platforma za odgojno-obrazovne djelatnike. To je portal namijenjen međunarodnoj suradnji i usavršavanju profesora gdje članovi mogu komunicirati, surađivati, razmjenjivati znanja te razvijati međunarodne projekte u koje će biti uključeni njihovi učenici. Učenici Trgovačke i komercijalne škole ''Davor Milas'' ove školske godine sudjeluju u desetom eTwinning projektu pod vodstvom profesorice engleskog i njemačkog jezika Marinele Boras.

Učenici 1.K1 razreda u školskoj godini 2019./2020. sudjeluju u eTwinning projektu ''School for life'' koji je osmislila prof. Boras u skladu s novim kurikulumom Škole za život. Ishod je projekta uspješno koristiti strane jezike u svakodnevnom životu, a planira se postići radom na međupredmetnim temama. Projekt će trajati godinu dana, a partnerske škole dolaze iz Češke, Francuske, Grčke, Italije, Poljske i Turske.

U ovom eTwinning projektu koriste se pedagoške inovacije u svrhu što aktivnijeg uključivanja učenika u projektne aktivnosti te je ostvarena odlična  komunikacija i suradnja s partnerskim školama. Također, u projektu se koristi niz digitalnih alata, a naši učenici pokazali su zavidan stupanj informatičkog i jezičnog znanja. Učenike čeka još puno aktivnosti u sklopu ovog projekta, između ostalog i rad u internacionalnim timovima.

Učenici naše škole radom na ovom projektu stječu iskustvo rada na međunarodnom projektu, usavršavaju svoje komunikacijske vještine, motivirani su za učenje stranog jezika, razvijaju maštu i kreativnost, usavršavaju svoje informatičke vještine te upoznaju vršnjake iz drugih europskih zemalja, kao i njihovu kulturu i običaje.