prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Europski dan jezika u Novim dvorima

Učenici sedmog i osmih razreda osnovne škole Ante Kovačića u Mariji Gorici obilježili su Europski dan jezika terenskom nastavom.

U petak, 24. rujna 2021. godine, krenuli su u stvarnu šetnju Novim Dvorima, ali uz virtualno vođenje aplikacijom TaleBlazer. Vođenje su izradili učenici srednje škole Ban Josip Jelačić na engleskom, njemačkom i talijanskom jeziku u sklopu Sekcije za poticanje višejezičnosti. Sama je aktivnost dio eTwinning projekta #mojkrajija na temu održivog razvoja.

Terenska nastava u NovimUčenici su s učiteljicama Marijom Tolić i Rašeljkom Budić koristili aplikaciju TaleBlazer na njemačkom i engleskom jeziku. O svakoj znamenitosti su prvo čitali na stranim jezicima, a da bi nastavili dalje, trebalo je točno odgovoriti na postavljena pitanja vezana uz Nove dvore i bana Jelačića. Uz zabavu su saznali nešto novo i koristili se stranim jezicima, a najviše ih je iznenadila stara škola skrivena u šumarku Novih dvora. Svoje će iskustvo s ove terenske nastave podijeliti s ostalim sudionicima eTwinning projekta jednom objavom na stranom jeziku. Ova aktivnost učenike je potakla na razmišljanje da se u budućnosti slično virtualno vođenje osmisli za turističke lokalitete marijagoričkog kraja.