prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Europski tjedan sporta u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu

Europski dokumentacijski centar Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu u suradnji s Kineziološkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu organizira dvije aktivnosti u sklopu Europskoga tjedna sporta koji se održava svake godine u razdoblju od 23. do 30. rujna.

Aktivnosti će se odvijati uz potporu Predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj i Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske radi promicanja zdravoga načina života uz geslo #BeActive.

U velikome predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu u razdoblju od 26. do 30. rujna 2022. godine organizirat će se zajedničko vježbanje pod nazivom Vježbaj u Knjižnici! u kojem mogu sudjelovati djelatnici Knjižnice, ali i svi zainteresirani korisnici. Vježbe će prezentirati kineziolozi Kineziološkoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a održavat će se u vremenu od 8.30 do 9 sati. Vježbe će biti prilagođene radnomu mjestu, posebno s aspekta dugotrajnoga sjedenja za računalom kao i sjedenja zbog učenja ili pisanja ocjenskih radova.

U malome predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu 27. rujna u 17 sati održat će se zanimljiva predavanja na temu Preživljavanje u prirodi. Gostujući predavači bit će kineziolog i asistent na Kineziološkome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu Nikola Starčević i član Hrvatske gorske službe spašavanja stanice Zagreb Perica Matijević. Predavanja su namijenjena široj javnosti, a obuhvatit će edukaciju o pripremama koje prethode aktivnostima u prirodi, savjetima o snalaženju u prirodi, načinima kako reagirati i zaštititi se u potencijalno opasnim situacijama i sl.

Europski dokumentacijski centar NSK zajedno s Nacionalnom i sveučilišnom knjižnicom u Zagrebu već četvrtu godinu sudjeluje u organizaciji aktivnosti u povodu Europskoga tjedna sporta. Glavna je svrha ovih aktivnosti podsjećanje javnosti na važnost bavljenja sportom i rekreacijom kao i promicanje ideje da i knjižnice mogu biti mjesta u kojima se o tim temama može pročitati i naučiti, a moguće ih je i provesti u djelo. Sportske aktivnosti obuhvaćaju i cilj 3 UN Agende 2030 za održivi razvoj kojom se promiče zdravlje i blagostanje.