prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Europski tjedan vještina u Medicinskoj školi Osijek

Medicinska škola Osijek priključila se obilježavanju Europskog tjedna vještina projektom “Sestrinstvom do zdravlja u svijetu”. Svjetska zdravstvena organizacija ovu je godinu proglasila godinom medicinskih sestra/tehničara i time naglasila važnost sestrinstva kao najbrojnijeg zanimanja u zdravstvenom sustavu. 

Učenici petih razreda Ivan Mihić, Ivana Galijot, Dorotea Mikić i Garijela Matijević uz vodstvo nastavnica Ivane Ukić, Zdenke Omrčen i Ana-Marije Buljević te ravnateljice Sanje Dravinski osmislili su webinar za učenike osmih razreda koji sljedeće godine biraju zanimanje. U webinaru su sudjelovale mnogobrojne osnovne škole s područja Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije. Učenici su na kreativan način prikazali što je to sestrinstvo, kako izgleda jedan dan medicinske sestre, koja je uloga medicinske sestre u doba pandemije i kako izgleda petogodišnje obrazovanje za medicinsku sestru/tehničara u Medicinskoj školi Osijek.