Filmaši ubrali plodove svog rada

Medijska grupa OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica proteklu je školsku godinu snimila nekoliko filmova, od čega su dva dokumentarna filma (“Čuvarice prirode” i “Zelenim korakom kroz našu školu”), TV reportažu “Jer me srce vleče” i reklamu za eko sredstva za čišćenje. Da im se isplatilo traženje dobrih priča, marljivo snimanje i sati i sati provedeni u montaži pokazuje činjenica da su pozvani na čak tri državne revije filma.

U organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje održana je od 18. do 20. rujna ove godine druga po redu Smotra hrvatskoga školskog filma za učenike osnovnih i srednjih škola u Velikoj Gorici. Smotra nije natjecateljskog karaktera, bilo je pozvano 30 filmova iz cijele Hrvatske, a među njima se našao i dokumentarni film “Čuvarice prirode”, što je učenike ove škole jako razveselilo.

Nakon toga slijedilo je još jedno iznenađenje – poziv na 52. Reviju filmskoga stvaralaštva djece u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza, s čak dva filma: dokumentarnim filmom “Čuvarice prirode” i TV reportažom “Jer me srce vleče”. ”Jer me srce vleče“ je i osvojio treću nagradu Međunarodnog ocjenjivačkog suda djece.

Dokumentarni film “Čuvarice prirode” ove je godine ušao i na završnu projekciju na Malom DOKUartu  u Bjelovaru.

Čestitke svim filmašima navedene škole: Gabrieli Bratić, Tihani Lozer, Lani Lacković, Marti Novak, Mii Vugrinec, Isabelli Branović, Franu Gladu, Hani Horvat, Sari Mihalic, Martini Novosel, Hani Kocijan, Luki Križaiću, Katarini Šegović, Teu Topleku i Karli Vugrinec i njihovoj vrijednoj voditeljici Nikolini Hampamer.

U snimanju filmova sudjelovale su i sad već bivše učenice, srednjoškolke Sara Hatlak, Monika Novak, Karla Grašić, Klara Grašić, Marta Mikec, Lucija Obadić i Sanela Kontrec.

Na kraju ne treba zaboraviti i informatičare učitelje Ivu Mihalic i Josipa Šipeka, koji su pomogli u konačnoj realizaciji filmova.