prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Filmaši ubrali plodove svog rada

Medijska grupa OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica proteklu je školsku godinu snimila nekoliko filmova, od čega su dva dokumentarna filma (“Čuvarice prirode” i “Zelenim korakom kroz našu školu”), TV reportažu “Jer me srce vleče” i reklamu za eko sredstva za čišćenje. Da im se isplatilo traženje dobrih priča, marljivo snimanje i sati i sati provedeni u montaži pokazuje činjenica da su pozvani na čak tri državne revije filma.

U organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje održana je od 18. do 20. rujna ove godine druga po redu Smotra hrvatskoga školskog filma za učenike osnovnih i srednjih škola u Velikoj Gorici. Smotra nije natjecateljskog karaktera, bilo je pozvano 30 filmova iz cijele Hrvatske, a među njima se našao i dokumentarni film “Čuvarice prirode”, što je učenike ove škole jako razveselilo.

Nakon toga slijedilo je još jedno iznenađenje – poziv na 52. Reviju filmskoga stvaralaštva djece u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza, s čak dva filma: dokumentarnim filmom “Čuvarice prirode” i TV reportažom “Jer me srce vleče”. ”Jer me srce vleče“ je i osvojio treću nagradu Međunarodnog ocjenjivačkog suda djece.

Dokumentarni film “Čuvarice prirode” ove je godine ušao i na završnu projekciju na Malom DOKUartu  u Bjelovaru.

Čestitke svim filmašima navedene škole: Gabrieli Bratić, Tihani Lozer, Lani Lacković, Marti Novak, Mii Vugrinec, Isabelli Branović, Franu Gladu, Hani Horvat, Sari Mihalic, Martini Novosel, Hani Kocijan, Luki Križaiću, Katarini Šegović, Teu Topleku i Karli Vugrinec i njihovoj vrijednoj voditeljici Nikolini Hampamer.

U snimanju filmova sudjelovale su i sad već bivše učenice, srednjoškolke Sara Hatlak, Monika Novak, Karla Grašić, Klara Grašić, Marta Mikec, Lucija Obadić i Sanela Kontrec.

Na kraju ne treba zaboraviti i informatičare učitelje Ivu Mihalic i Josipa Šipeka, koji su pomogli u konačnoj realizaciji filmova.