prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Humanitarna akcija “Depiliram, manikiram, friziram…volontiram!”

Učenička zadruga Ban Srednje škole Ban Josip Jelačić iz Zaprešića iz trogodišnjeg smjera frizer i kozmetičar organizirala je humanitarna akciju za potrebite učenike škole.

Već nekoliko godina za redom škola organizira volontiranje učenica i učenika u svrhu pomoći potrebitim učenicima škole. Naime, u toj polivalentnoj školi postoje trogodišnji smjerovi kozmetičar, čiji praktikum vodi nastavnica Gordana Huzak, i frizer, čiji praktikum vodi nastavnica Vlatka Hrgar.

Sekcija osobnih usluga pod vodstvom nastavnice Gordane Huzak i Sekcija za humanitarni rad pod vodstvom profesorice Zvonimire Špoljar ove su godine osmislile akciju “Depiliram, manikiram, friziram…volontiram!”. Samom akcijom željela su se prikupiti novčana sredstva kojima bi se pomoglo potrebitim učenicima škole. Krenulo se od ideje da se ponude kozmetičarske i frizerske usluge zadrugarima Učeničke zadruge Zdenec Osnovne škole Antuna Augustinčića, također iz Zaprešića, jer dvije zadruge već duže vrijeme surađuju. Voditeljica zadruge,  profesorica Zdravka Kramarić, uputila je poziv Učeničkoj zadruzi Zdenec i online tablica s terminima usluga popunila se u tren. U petak, 10. prosinca 2021. godine, u nekoliko sati pružanja usluga manikiranja, depiliranja, masaže, čišćenja i njege lica, pranja i friziranja kratke, poluduge i duge kose, prikupila se lijepa svota kojom će se pomoći potrebitim učenicima škole.

Korisnici usluga izašli su iz praktikuma sretni i zadovoljni. Učenice drugih i trećih razreda smjera frizer i kozmetičar pokazale su da imaju veliko srce za potrebite prijatelje jer su rado volontirale, a ovom akcijom imale su priliku vježbati i na vanjskim modelima pri čemu su pokazale zavidnu razinu profesionalnosti. Akcija se posebno svidjela nastavnicima zadrugarima osnovne škole te je dogovoreno da će se ovakva humanitarna akcija ponoviti na zadovoljstvo svih sudionika. Uz sve ove usluge odvijala se u predvorju škole i prodaja proizvoda Učeničke zadruge Ban s istom namjerom – pomoći i uljepšati blagdane potrebitim učenicima.

Na ovaj je način jedna zadruga pokazala da, osim proizvodnih aktivnosti, usluge njihovih trogodišnjih usmjerenja itekako mogu pomoći zadrugarskom radu, ali i promociji škole na najbolji mogući način.