prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Ideje za besplatnu ili vrlo jeftinu zabavu s djecom

Uskoro škola završava i iako djeca jedva čekaju praznike, vjerojatno ćete vrlo brzo od njih čuti kako se dosađuju. U tom trenutku, umjesto da im upalite televizor ili računalo, pokušajte s nekom od igara s popisa.

Posadite biljke u vrtu – Djeca će moći uživati, ne samo u trenutku sadnje, nego i kroz cijelo ljeto, gledajući kako njihove biljke rastu i napreduju.

Organizirajte borbu vodenim balonima – Podijelite se u timove – djeca protiv roditelja, ili muški protiv ženskih, napunite balone vodom i osvježavajuća zabava može početi.

Promatrajte ptice – Uzmite dvoglede, knjigu o pticama koje su česte u vašem kraju i pođite u prirodu. Možete organizirati izazov u kojem će biti cilj prepoznati što više vrsta ptica.

Napravite vodeni park u dvorištu – Uključite prskalice, napunite dječji bazen, izvucite ostale rekvizite i rashladite si vruće ljetne dane.

Napravite pjena party – Kada djeci dosadi vodena zabava u bazenu, prijeđite na sljedeću razinu i bazen ispunite pjenom. Možete organizirati igru u kojoj će cilj biti u što kraćem vremenu naći što više sitnih igračkica.

Posjetite knjižnicu – Knjižnice često ljeti nude dodatne sadržaje – poput radionica, gledanja filmova, dječjih predstava i ostalog. Ako inače zbog školskih obaveza nemaju vremena, ovo je dobar trenutak i da si djeca pronađu zanimljivu knjigu za pročitati preko ljeta.

Organizirajte si ljetni Klub knjiga – Dogovorite nekoliko naslova s djecom i njihovim prijateljima koje će čitati, a zatim se možete nalaziti u predvečerja i razgovarati o tome što su pročitali.

Odite na koncert – Mnogi gradovi imaju besplatne ljetne večeri i pozornice u sklopu kojih s djecom možete uživati u pokojem koncertu.

Snimite film – Uključite kameru ili svoj pametni telefon i maštu, zabava je zagarantirana, a i vi i djeca imat ćete zabilježeno jedno predivno sjećanje za budućnost.

Postavite predstavu – Ako nemate tehničke uvjete i opremu za izradu filma, ovo je također dobar način da potaknete kreativnost kod djece.

Kampirajte u dvorištu – Podignite šator u dvorištu i zapalite logorsku vatru. Možete peći hrenovke ili kolačiće i pričati priče do kasno u noć.

Skupljajte kukce – Kada počne padati noć, povedite djecu na obližnju livadu i zajedno u staklenke skupljajte krijesnice.

Napravite izlet – Povedite djecu u prirodu i tamo provedite dan.

Organizirajte lov na predmete – Sakrijte razne predmete u kući i u dvorištu, pa dajte djeci popis stvari – tko nađe više stvari za pola sata je pobjednik!

Kartonska kuća – Od kutija za obuću isijecite i zalijepite kućicu, a djecu zaposlite da ju pobojaju i ukrase bojicama, flomasterima ili temperama.

Ukrasite prozore – Uz pomoć boja za staklo ili perivih markera za staklo unesite malo boje i radosti u vaše dane.

Organizirajte spa dan – Nalakirajte svojim djevojčicama nokte, napravite im frizuru i malo ih našminkajte. Ili dozvolite da one to učine vama.

Organizirajte piknik – Obrok je puno zabavniji na deki – u parku, šumi, pa čak i u dvorištu.

Puštajte zmajeve – To možete poslije piknika ili kad god ima dovoljno vjetra.

Utrka s preprekama – Napravite stazu s preprekama, manjim i većim, pa pustite djecu da se utrkuju.

Organizirajte stari dobri „plesnjak“ – Raspalite glazbu koju klinci vole i neka se vidi tko ima najbolje plesne pokrete.

Igrajte se na kiši – Dozvolite djeci da iskuse nešto „zabranjeno“.

Napravite čajanku – Izvucite stari porculanski ili srebrni set koji vam ionako samo skuplja prašinu, pripremite gomilu keksića te se vi i djeca obucite svečano. I nemojte zakasniti, jer prava čajanka uvijek počinje u 17 sati.

Igrajte se skrivača – Super kod ove igre je što se može igrati u kući, a još bolja je vani.

Igrajte se pantomime – Krenite od lakših pojmova, a kako svi igrači budu napredovali krenite prema kompliciranijima – zabava zagarantirana.

Putujte svijetom bez napuštanja doma – Učite djecu zanimljivostima o drugim zemljama, a možete im se i približiti tako da zajedno spremate tradicionalna jela zemlje kojom ste se taj dan bavili.

 

Članak autorice Mateje Krizmanić prenesen je sa portala Klinfo.hr  .