prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Županijsko natjecanje iz hrvatskoga jezika – prvi put!

Učenik Andrija Botica (4. g – elektrotehničar) Srednje strukovne škole u Makarskoj se plasirao na županijsku razinu natjecanja!

Točno u trinaest sati u četvrtak, 17. veljače 2022. godine, u informatičkoj je učionici škole je započelo školsko natjecanje. 17 učenika iz svih četverogodišnjih zanimanja bili su spremni pokazati svoje znanje iz hrvatskoga jezika. Kao i prethodnih godina, profesori su odlučili dati kartu za ulazak u učionicu broj 17 svim učenici18 na 17 jer je jedan učenik odustao, kako je javio, iz osobnih razloga. Na samom su početku pročitane upute, podijeljeni su testovi i učenici su mogli započeti. Uz kratak dodatak kako će se na kraju osladiti malim slatkim zalogajem koji nam je priuštila stručna služba na račun škole.

Na školskim natjecanjima redovito sudjeluju, no do ove godine nisu imali neki osobit uspjeh. Uglavnom su dobivali povratnu informaciju da se trebaju još više truditi svladati standardni oblik hrvatskoga jezika. I onda ugodno iznenađenje. Vrijedni i odlični učenik Andrija Botica, maturant elektrotehničar, postigao je 75 % točnih odgovora što je bilo dovoljno da se upiše među kandidate za županijsku razinu (prag je bio 70 %). Svi su s radošću primili tu vijest. «Pa iako neću studirati hrvatski jezik, drago mi je da sam postigao ovaj rezultat. Počinjem s učenjem za višu razinu odmah!» – jednostavno je Andrija komentirao svoj plasman, za samu školu od iznimne važnosti.

Naime, na popisu škola koje su pozvane na županijsko natjecanjeSplitsko-dalmatinske županije samo je strukovna škola među svim ostalim gimnazijama. Sretno Andrija!