prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Iskoristi priliku, istrči Maraton znanja!

Maturanti Srednje strukovne škole u Makarskoj, na poziv svojih profesora hrvatskoga jezika, istrčali su Maraton znanja.

ispr maturant škole ne može reći da nije imao priliku dobiti ocjenu više kod zaključivanja ocjena. Poziv na sudjelovanje u Maratonu znanja upućen im je 28. travnja 2022. godine. Odazvali su se učenici 3. fs, 3. hk i 4. g. Ostali su maturanti četverogodišnjih zanimanja odlučili bolju ocjenu dobiti na drugi način.

Pristupilo je 39 učenika, a nakon 948 pokušaja, 400 pitanja i 438 bodova, uz dvije diskvalifikacije, do cilja je prvi stigao Andrija. Mrtva se trka vodila oko šesnaeste vježbe i to između odlikaša Andrije Botice (4. g) i Josipa Grbavca (3. fs), učenika kojemu bi pobjeda riješila sve njegove probleme. No, Josip je napravio kardinalnu pogrešku. Uzeo je predah od pola sata. Poslije će se pokazati da ga je baš u tom trenutku u naletu pretekao Andrija koji je vodstvo zadržao do samoga kraja. Trudio se Josip, ali 17 minuta produženi odmor stajao ga je pobjede. Andrija je u cilj utrčao 9.5.2022. u 16:42, a Josip istoga dana u 16:59. Kako izgleda konačna ljestvica, pogledajte na poveznici.

Zašto Maraton znanja? Još je nekoliko dana do kraja nastave. Maturanti su na nogama. Uče, pišu završni rad, idu na instrukcije, boli ih glava. Kako do još malo veće ocjene? Jer, svaka će zlata vrijediti prilikom upisa na željeni fakultet. Uskoro će i državna matura. Tako je teško biti maturant. I tako divno.

Ponuđeni Maraton znanja pružio im je priliku učiti igrom. Sva su pitanja sakupljena iz već održanih državnih matura. Atmosfera oko priprema za sudjelovanje bila je izvrsna. To što je samo trinaest učenika stiglo do cilja, pokazatelj je da je učenicima još potrebno pojašnjavati kako je važno sudjelovati, ne uvijek i pobijediti. Danas u Maratonu znanja, sutra u maratonu života.

Nažalost, izrečene su i dvije diskvalifikacije. Jedna zato što se učenik, nakon cjelonoćnog rješavanja, svima pohvalio. Pojašnjeno mu je da nije dobro čitao upute i da je njegov postupak postupak miniranja maratona. Drugu je diskvalifikaciju zaslužila učenica koja nije došla na nastavu jer je odlučila biti prva. Svi su skupa naučili što znači poštena igra. Profesorica navedenih učenika ipak će ih na neki način nagraditi jer su riješili svih 400 pitanja. Svi će sudionici Maratona znanja dobiti i pohvalnicu na kojoj će istaknutim slovima pisati “Život je lijep! Idem ga živjeti!”.