prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Izazov “Dabar” u I. osnovnoj školi Čakovec

U tjednu, od 9. do 13. studenog 2020. godine, učenici I. osnovne škole Čakovec prihvatili su izazov i priključili se nacionalnom natjecanju imena Dabra. Dabar (Bebras) je međunarodna inicijativa koja promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima, nastavnicima i učenicima.

U Hrvatskoj se provodi od 2016. godine, a Škola se svake godine aktivno uključuje u ovo natjecanje. Za realizaciju natjecanja u Školi pobrinule su se učiteljice informatike: Maja Hižman, Sanja Murk, Ivana Ružić i Ivana Vadlja. U rješavanju mozgalica, logičkih problema i zagonetki sudjelovali su učenici od 2. do 8. razreda u kategorijama MikroDabar, MiliDabar, KiloDabar i MegaDabar. Nekima je ovo bilo prvo takvo natjecanje, a neki su ponovili svoje prošlogodišnje iskustvo. Ove godine, po prvi puta organiziran je i izazov za učitelje. U rješavanju Dabro zadataka sudjelovalo je petstotinjak učitelja iz cijele Hrvatske, a učiteljica informatike Ivana Vadlja plasirala se među 10 % najuspješnijih učitelja u Hrvatskoj. Škola je ponosna na sve sudionike Dabra koji su prihvatili izazov.