prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Izložba i radijski prilog povodom zabrane plastičnih vrećica

Zabrana plastičnih vrećica do 50 mikrometara bila je povod da učenici Osnovne škole Sveti Petar Orehovec prirede izložbu platnenih vrećica, košara i cekera.

U školi, izložba je pripremljena s ciljem da se potaknu učenici da razmišljaju ekološki i više ne koriste jednokratne plastične vrećice koje su u Hrvatskoj prema Zakonu o gospodarenju otpadom zabranjene od 1. siječnja ove godine. Izložbu su pripremili učenici razredne nastave, a zašto plastične vrećice nisu ekološki prihvatljive istražili su novinari školske radijske sekcije te su pripremili radijski prilog na hrvatskom i na engleskom jeziku.

Prilog na hrvatskom jeziku objavili su u digitalnom školskom listu Klinček, a prilog na engleskom jeziku i na podcastu eTwinning projekta “Let’s Think Sustainably”. Taj projekt ove školske godine provode zajedno s učenicima iz Njemačke, Španjolske, Grčke i Italije. Tijekom projekta učenici uče o Globalnim ciljevima održivog razvoja do 2030. godine, ali i sami organiziraju održive aktivnosti. Nedavno su tako organizirali akciju prikupljanja starog papira i čepova od plastičnih boca. Prikupljeni novac donirat će za projekt “Škole za Afriku”.