prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Javni poziv za poticanje čitanja u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama

Na temelju usvojenog Akcijskog plana provedbe Nacionalne strategije za poticanje čitanja u 2021. godini Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske objavljuje Javni poziv za poticanje čitanjau predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školamau Republici Hrvatskoj.

Sukladno Nacionalnoj strategiji poticanja čitanja za razdoblje od 2017. do 2022. godine (2017.), a u svrhu razvijanja čitalačke pismenosti te poticanja djece i mladih na aktivno i kritičko čitanje te Akcijskom planu provedbe Nacionalne strategije za poticanje čitanja u 2021. godini, 2. cilju – Razvijati čitalačku pismenost i poticati čitatelja na aktivno i kritičko čitanje, 2.1. Osmisliti i provoditi programe poticanja čitanja djeci rane i predškolske dobi i 2.2. Osmisliti i provoditi programe poticanja čitanja u školskoj dobi (osnovna i srednja škola), Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavljuje Javni poziv za poticanje čitanja u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama u Republici Hrvatskoj te dostavu radova djece i učenika o pročitanim knjigama iz područja:
1) popularne znanosti i
2) održivoga razvoja.
Na Javni se poziv mogu prijaviti grupni radovi djece i učenika u obliku: video uratka, stripa, plakata, priče i ostalih načina izražavanja. Po završetku Javnoga poziva bit će odabrano po pet najboljih radova u sljedeće tri kategorije:
  1. predškolske ustanove
  2. osnovne škole
  3. srednje škole.

Svaki prijavljeni rad mora imati koordinatora/icu, odnosno osobu koja prijavljuje radove.

Radovi se izrađuju i prijavljuju kao grupni uradak djece ili učenika.

Uz prijavljene radove obvezno je ispuniti i Prijavnicu na Javni poziv za poticanje čitanja u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama u Republici Hrvatskoj.

Javni je poziv otvoren od 15. listopada do 31. prosinca 2021. godine.

Radovi i Prijavnica dostavljaju se na e-adresu 2021-godina-citanja@mzo.hr.

Sve pristigle radove prosudit će posebno imenovano povjerenstvo te proglasiti po pet najboljih radova u svakoj od tri gore navedene kategorije.
Sva dodatna pitanja mogu se uputiti na e-adresu: 2021-godina-citanja@mzo.hr.
Vijest je prenesena s mrežnih stranica Ministarstva znanosti i obrazovanja.