prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Kako izraditi društvenu igru od recikliranih materijala?

Učenici 4. a razreda Osnovne škole “Antun i Stjepan Radić” iz Gunje svake druge srijede sudjeluju na online radionicama koje vodi nastavnica likovne kulture Aleksandra Škrtić u sklopu projekta “Spoji se u umjetnost, priključi se u kulturu”.

Suradnja Udruge za poticanje i razvoj kreativnih i socijalnih potencijala djece, mladih i odraslih “Carpe Diem” iz Karlovca i škole u kreativnim online radionicama u sklopu projekta “Spoji se u umjetnost, priključi se u kulturu” razvija stvaralačko učenje kod djece, dok doživljaj umjetničkog kod djeteta potiče kreativno, integrirano i refleksivno učenje.

S obzirom da je škola na modelu C, dio učenika se direktno uključio na Zoom poveznicu, a dio je pratio putem aplikacije Microsoft Teams uz pomoć učiteljice Jelene Cvijović i knjižničarke Anite Tufekčić. Učenici su dobili upute kako izraditi svoju društvenu igru uz pomoć recikliranih materijala (starih čepova, kartonske kutije i čepova od pluta). U radionici je ostvarena korelacija likovne kulture, matematike, hrvatskog jezika i sata razredne zajednice. Svaki učenik dobio je zadatak da napiše sastav, naziv svoje društvene igre i pravila za igranje. Igru će učenici donijeti idući tjedan u školu i zaigrati ju na satu razredne zajednice. U međuvremenu igrat će ju s ukućanima. Učenici su zaista uživali razvijajući kreativnost i kroz stvaralaštvo su pokazali kolike su dječje mogućnosti te kako njihova kreativnost nema granica.