prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Kako (pre)živjeti s darovitim djetetom

Osnovna škola Antuna Augustinčića iz Zaprešića obilježila je u Dane Erasmusa predavanjem za građanstvo “Kako (pre)živjeti s darovitim djetetom”.

Škola već godinu dana provodi prvi odobreni Erasmus+ projekt “Ojačati jake” čiji su ciljevi kvalitetniji rad s darovitom djecom, unaprjeđenje nastavnih metoda i tehnika te poboljšanje mentalnog zdravlja djece i učitelja. U sklopu diseminacijskog plana u četvrtak, 13. listopada 2022. godine, profesorice Dragana Balić i Maja Stanišić su u prostoru Gradske knjižnice Ante Kovačića iz Zaprešića održale predavanje o projektu i izazovima odgoja darovite djece.

Predavanje je bilo namijenjeno roditeljima, stručnjacima koji rade s djecom te svima zainteresiranima. Projektna koordinatorica Maja Stanišić prvo je okupljene upoznala s ciljevima programa “Ojačati jake” te o dosad provedenim aktivnostima. Nakon toga je profesorica hrvatskog jezika Dragana Balić održala predavanje “Kako (pre)živjeti s darovitim djetetom”. Prvi dio bio je posvećen osobinama darovite djece i tipovima darovitosti, a drugi dio sastojao se od savjeta o tome kako pristupati i raditi s darovitom djecom. Čuli su i nekoliko podataka o tome kako se španjolski obrazovni sustav brine za potencijalno darovite učenike te što bi se od toga moglo primijeniti u Republici Hrvatskoj. Nakon predavanja predavačica je odgovarala na pitanja roditelja. O aktualnosti teme dobro govori činjenica da se odgovaranje na pitanja pretvorilo u dugačak, konstruktivan i koristan razgovor.

Svi prisutni složili su se da darovita djeca trebaju zajedničku podršku i suradnju učitelja i roditelja kako bi se razvili u emocionalne zrele i profesionalno ispunjene pojedince. Više o projektu “Ojačati jake” potražite na mrežnoj stranici Augustinčići u projektima.