prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Kako pripremiti dijete za školu – ciklus predavanja Centra za roditelje

Tijekom rujna 2021. godine u knjižnici Silvija Strahimira Kranjčevića održat će se niz korisnih predavanja namijenjenih roditeljima prvašića ali koja mogu biti inspiracija i roditeljima djece koja već pohađaju školu i susreću se s izazovima u učenju, ispunjavanju obaveza, suradnji s učiteljima i ponašanju.

Također, može pomoći i zainteresiranim učiteljima kao inspiracija za bolji odnos s djecom i roditeljima.

Cijelo djetinjstvo je učenje. Većina djece se veseli polasku u školu, a brojke, slova, priroda, svemir, prošlost… teme su koje ih zainteresiraju još u vrtiću. Zbog čega taj entuzijazam opada nakon nekoliko godina školovanja? I zbog čega neke druge teme, a ne sadržaj gradiva, počinju dominirati dječjim i roditeljskim brigama, obiteljskim odnosima?

Škola je mjesto na kojem se isprepliću učenje, igra, prijateljstvo, odrastanje. Škola je mjesto na kojem se prirodna motivacija djece za učenjem susreće s obvezom, a poriv za slobodom i odlučivanjem s očekivanjem poslušnosti, izvršavanjem dužnosti i postizanjem rezultata. Škola je poprište vrednovanja i preispitivanja vlastite  vrijednosti. Tradicionalno, želeći im osigurati što bolju budućnost, roditelji su vrlo zainteresirani za obrazovanje svoje djece. No, proces školovanja donosi brojne izazove u kojima možemo sudjelovati na različite načine. Koji načini su povoljniji za dijete i obitelj?

Pridružite se na inspirativnom predavanju na kojem ćete se upoznati s razmišljanjima slavnog danskog obiteljskog terapeuta Jespera Juula o školi i o tome kako da najbolje pripremimo dijete, ali i sebe (roditelja), za polazak u školu. Razgovarat ćemo o strahovima i očekivanjima koja se javljaju, o tome kako da budemo kvalitetna podrška djetetu i ostvarimo komunikaciju s učiteljima.

Predavanje će održati Ivana Habuš Kraljević, voditeljica Familylab seminara i voditeljica Centra za roditelje Klubko. Klubkove voditeljice će u Knjižnici S. S. Kranjčevića održati tri besplatna predavanja za roditelje, upoznati ih s radom Centra i podrškom koju pružaju roditeljima od prvih dana s bebom pa kroz cijelo djetetovo odrastanje. Prvim predavanjem predstavljamo Klubkove Večeri s Jesperom Juulom.

Centar za roditelje Klubko osmišljen je kao odgovor na potrebe roditelja u prvim danima i narednim godinama roditeljstva. Centar u svom radu polazi od toga da su važne i potrebe roditelja i potrebe djece te kroz svoje djelovanje i programe tematizira različite aspekte roditeljstva, pritom uvažavajući različitosti roditelja, njihovih obitelji, odabira i vrijednosti, kao i razlike među djecom.

Raspored predavanja

  • petak, 3. 9. 2021. u 17:30 – “Kako pripremiti dijete za školu?”, Familylabov seminar temeljen na djelu Jespera Juula
  • petak, 10. 9. 2021. u 17:30 – „Postati mama – promjene i vlastiti put”, predavanje za trudnice i nove roditelje
  • petak, 17. 9.2021. u 17:30 – „Izazovi, razlike i prilike u odgoju djevojčica i dječaka”, predavanje.

Sva su predavanja besplatna. Zbog epidemioloških mjera broj sudionika ograničen je na 20, uz pridržavanje preporučenih epidemioloških mjera (uporaba zaštitne maske i dezinficijensa).

Zainteresirani se mogu predbilježiti putem e-adrese petra.dolanjski@kgz.hr.