prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Knjiga kao prijatelj i lijek

Prigodom Svjetskoga dana knjige i autorskih prava, na isti dan, 23. travnja, diljem Hrvatske održava se manifestacija Noć knjige. Noć knjige čine brojna događanja u čast čitanja i okuplja pisce, izdavače, učitelje, knjižničare i medije. Učenici šestog razreda Osnovne škole “August Cesarec” iz Ivankova i ove su godine, unatoč online nastavi, priključili se obilježavanju Noći knjige.

U ovom pandemijskom vremenu, 2021. godina proglašena je Godinom čitanja, a ova plemenita aktivnost postala je još dragocjenija i važnija. Tema ovogodišnje Noći knjige je Ljekovita moć knjige. Učenici šestog razreda su tako dobili zadatak prisjetiti se knjige koja im najviše znači, koju pamte i koju bi rado preporučili prijateljima. Učenici su zatim putem Teams aplikacije, u kojoj se odvija nastava na daljinu, slali fotografije izabranih knjiga i preporuke za čitanje. Od izabranih su fotografija izrađivali i postere za Noć knjige. U namjeri da poboljšaju čitalačke navike, odlučili su u nastavku školske godine provesti još niz projektnih aktivnosti kako bi učenici postali bolji čitači i kako bi obogatili znanje blagom koje se nudi u knjigama.