prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Konferencija “Poduzetnički mindset kao preduvjet povećanja mobilnosti i konkurentnosti na tržištu rada”

Na I. znanstveno-stručnoj konferenciji na temu “Poduzetnički mindset kao preduvjet povećanja mobilnosti i konkurentnosti na tržištu rada razvojem ključnih kompetencija za cjeloživotno učenje, socijalno poduzetništvo i društveno odgovorno ponašanje”, održanoj 1. srpnja 2022. godine u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje te Vijeća Gradske četvrti Gornja Dubrava, kao predavačice sudjelovale su nastavnice Industrijske strojarske škole iz Zagreba Iva Bojčić i Kristinka Lemaić s izlaganjem na temu “Međunarodni eTwinning projekt kao oblik razvoja ključnih kompetencija učenika”.

Nastavnice su u svom izlaganju pokazala kako učenici Industrijske škole sudjelovanjem u međunarodnom eTwinning projektu “The green changemakers” razvijaju svoje ključne kompetencije. Nastavnice su sudionicima Konferencije pokazale i primjere povezivanja eTwinninga sa strukovnim vještinama što je školi donijelo Status prve srednje škole ekoLucionara te nagradu Green Skills Award 2022. O svemu navedenom više informacija dostupno je na mrežnoj stranici škole.

Cilj Konferencije bio je je osnaživanje stručnjaka i razmjena iskustava vezano uz razumijevanja značaja poduzetničkog razmišljanja i razvijanja kompetencija poduzetnosti, društvene odgovornosti, društvenog poduzetništva radi povećanja mobilnosti i konkurentnosti na tržištu rada, posebno vezano uz NEET skupine. U radu Konferencije sudjelovalo je niz predavača iz Gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade te osnovnih i srednjih škola kao i fakulteta te neprofitnih organizacija.