prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Korelacija Hrvatskoga jezika i Povijesti u eTwinning projektima

Prof. Gorana Babić (učiteljica Hrvatskoga jezika i Erasmus koordinatorica u Osnovnoj školi dr. Franje Tuđmana Brela) i dr. sc. Suzana Jagić (prof. Povijesti i Geografije, učiteljica savjetnica u Osnovnoj školi Ivana Kukuljevića Sakcinskog, Ivanec) predstavile su u ponedjeljak, 7. ožujka 2022. godine, na mrežnom događanju AMPEU škole koje nose oznaku eTwinning škola te eTwinning projekte koji su implementirani u nastavu Hrvatskoga jezika i Povijesti.

Svi ti projekti također su integrirani u predmetne kurikulume i školski kurikulum. Predstavljeni projekti nagrađeni su nacionalnim i europskim oznakama kvalitete. Kriteriji za oznaku kvalitete su: pedagoška inovativnost, uključenost u kurikulum, komunikacija i razmjena među partnerskim školama, suradnja među partnerskim školama, uporaba tehnologije, rezultati, učinak i dokumentacija.

Europska eTwinning oznaka kvalitete ukazuje na to da je neki eTwinning projekt dosegao određeni europski standard. Dodjeljuje ga Središnja služba za podršku (CSS).

Sudionici webinara su mogli vidjeti i primjere međupredmetne korelacije tih dvaju predmeta. Uz eTwinning projekte, predavačice su ukratko predstavile i aktualne Erasmus KA1 i KA2 projekte škola. Webinar je organizirala i vodila Alenka Miljević, a snimka je dostupna na poveznici.