prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Kreativna nastava u 1. a razredu

Učenici 1. a razreda iz Osnovne škole “Antun i Stjepan Radić” Gunja zajedno s učiteljicom Jelenom Cvijović i u suradnji s knjižničarkom dr. sc. Anitom Tufekčić sudjelovali su na kreativnoj nastavi hrvatskog jezika u školskoj knjižnici kroz upotrebu štapne lutke jer kroz igru učenik lutku oživljava na sebi svojstven i osebujan način, dok su na satu likovne kulture izrađivali učiteljicu Sović koja drži srce kao simbol ljubavi.

Učenici 1. a razreda danas su u školskoj knjižnici poslušali priču „Žinko u školi“ koju im je pročitala školska knjižničarka. Žinko je ježić koji kreće u prvi razred. Kad su ga prvog dana nastave mama i tata probudili, pokrio se po glavi i nije želi poći u školu. Objašnjavali su mu da su i oni, kad su bili mali, išli u školu i da se u školi svašta nauči. Ali Žinko je tvrdio da on sve zna i da njemu škola ne treba. Kad je shvatio da su svi njegovi šumski prijatelji otišli u školu, došuljao se do mjesta na kojem se održavala šumska nastava i radoznalo promatrao učiteljicu i đake. Kad ga je učiteljica pozvala da im se pridruži, brzo je zaključio da je u školi lijepo, zanimljivo i veselo. I svake je večeri jedva čekao da svane novi dan pa da opet ide u školu. Uz ovu toplu priču na dar smo dobili 12 likova za lutke na štapu kako bismo mogli izvesti igrokaz o Žinku.

Nakon kratkog razgovora o dojmovima  iz priče, učenici su u paru izvodili kratke vježbe gdje su uz pomoć štapne lutke postali pravi mali glumci i dočarali nam tijek priče. Nakon uspješnog igrokaza uslijedio je kreativni zadatak izrade učiteljice Sović od bijelog papira kidanjem i rezanjem. Za izradu im je bio potreban ukrasni papir za podlogu, ljepilo za papir, škare i kolaž papir u boji. S obzirom da se približava Valentinovo učenici su dodali srce tako da učiteljica Sović drži srce koje simbol njezine ljubavi prema šumskoj djeci kojoj predaje u školi.