prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

”Kulturno i znanstveno nasljeđe naših svećenika, redovnika i redovnica”-proljetna radionica za darovite i motivirane učenike

U utorak, 19. travnja 2022. godine, u Osnovnoj školi Bedekovčina su nakon pauze uzrokovane pandemijom koronavirusa, nastavili s održavanjem radionica za darovite, talentirane i motivirane učenike na inicijativu Radne skupine za darovite ”Futura”, KZŽ.

Radionica pod nazivom ”Kulturno i znanstveno nasljeđe naših svećenika, redovnika i redovnica”, voditeljice Marica Celjak, okupila je dvanaest učenica i učenika 7. b i c razreda koji su na radionici prezentirali rezultate istraživanja o doprinosu hrvatskih svećenika, redovnika i redovnica znanosti i kulturi ne samo Hrvatske već i cijele Europe. Rezultate su prikazali u Book Creatoru i Minecraftu. Ova aktivnost je samo jedna u nizu koje su dio eTwining projekta ”Kulturno i znanstveno nasljeđe naših svećenika, redovnika i redovnica”.

U tijeku radionice učenici su i sami izrađivali neke od izuma Fausta Vrančića-hrvatskog svećenika, biskupa, jezikoslovca, diplomata ,izumitelja. Dio učenika je vjeroučiteljica u informatičkoj učionici upoznala s radom u digitalnom alatu za izradu zadataka -Quizizz (učenje kao učenje i učenje za učenje). Nakon što su savladali rad u ovom alatu učenici su izradili svoj kviz o znanstveniku kojeg su istraživali (Ruđer Bošković, Faust Vrančić i Augustin Kažotić ). Više o svemu pogledajte klikom na poveznicu unutar koje možete čitati e-knjige i rješavati zadatke.