prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

KVIZ znanja u Zdravstvenoj školi u Splitu

I ove godine je naš Tim za Kviz tjednima pripremao te konačno zakuhao još jedan Kviz znanja koji se u Zdravstvenoj školi u Splitu organizira već četiri godine. Kviz je bio uzbudljiv kao i svih ranijih godina, no ovaj su put učenici nadmašili sami sebe!

Prijavilo se i sudjelovalo je ukupno 30 ekipa, odnosno 150 učenika u tri kruga natjecanja. Zaista su bili odlični igrači. Stvorili su vrhunsku atmosferu u multimedijskoj dvorani i još jednom nam pokazali da su vrijedni našeg truda.

Kviz znanja je projekt kojeg u Zdravstvenoj školi u Splitu organiziramo već četiri godine. Prve dvije godine smo se služili računalima u kabinetu iz informatike. Kabinet je mogao primiti maksimalno šest timova (30 učenika). Pri tom smo koristili aplikacije Kahoot i Kviz u Moodle-u, no prije dvije godine smo dobili tablete u sklopu pilot projekta e-Škole te smo sve podigli na novu razinu. Dakle 2016. i 2017. godine koristimo resurse pilot projekta e-škole.

Cilj kviza je popularizacija predmeta iz STEM područja, sporta i opće kulture te da učenici usvajaju nove sadržaje kroz igru, razvijaju natjecateljski duh, prepoznaju posebnost timskog rada, razvijaju međusobno povjerenje, upoznaju se i druže.

Dan Zdravstvene škole u Splitu obilježili smo 12. svibnja 2017. godine različitim aktivnostima. Jedna od njih bilo je i finale Kviza znanja koje se tradicionalno održava na Dan škole uz podršku i navijanje gotovo 300 učenika. U finale kviza plasiralo se pet ekipa s pet članova, a pobjedu je odnio tim učenika trećeg razreda „Ne znamo ništa“ koji su bili pobjednici i prošle godine.

Proces stvaranja projekta Kviz znanja je započeo formiranjem Tima za Kviz kojeg čini jedanaest nastavnika Zdravstvene škole različitih struka koji smišljaju pitanja za kviz, prikupljaju pitanja po stručnim aktivima te organiziraju tri kruga natjecanja.

Od toga su dva kruga izlučna kroz koje se najbolji timovi kvalificiraju za veliko finale. Nastavnici iz Tima za Kviz animiraju učenike da se prijave za sudjelovanje, zaprimaju njihove prijave putem elektroničke pošte, osiguravaju tehničku podršku od samog početka do kraja natjecanja, vode kviz i nadziru njegovu provedbu.

Pozivi učenicima za sudjelovanje upućuju se putem školskog weba i za vrijeme sati razredne zajednice. Učenici sami formiraju svoje timove. Nekad su to članovi istog razreda, a nekad se uspješno kombiniraju različite generacije i strukovni smjerovi unutar jednog tima.

Prvi eliminacijski krug

  • Prvi eliminacijski krug 2016. godine održan je u e-učionici. Sudjelovalo je 15 timova, odnosno 75 učenika uz korištenje aplikacije Kahoot
  • Prvi eliminacijski krug 2017. godine održan je u multimedijskoj dvorani. Sudjelovalo je 30 timova, odnosno 150 učenika uz korištenje aplikacija Kahoot i Spiral.

​Drugi eliminacijski krug

  • Drugi eliminacijski krug 2016. godine održan je u multimedijskoj dvorani. Sudjelovalo je 6 timova, odnosno 30 učenika uz korištenje aplikacija Kahoot i Tangram.
  • Drugi eliminacijski krug 2017. godine održan je u multimedijskoj dvorani. Sudjelovalo je 10 timova, odnosno 50 učenika uz korištenje aplikacija Kahoot i Spiral.

Finale kviza znanja

Finale kviza sastojalo se od sedam kategorija: znanost, sport, glazba, opća kultura, mozgalice, anagram i asocijacije. Prve četiri kategorije realizirali smo pomoću Kahoota, a posljednje dvije pomoću aplikacije Spiral i prezentacije.

I za kraj naravno, pobjednicima dijelimo medalje i tortu.

Nastavnici koji su sudjelovali u Timu za kviz su: Matija Biskupović, Mirjana Gaćina Bilin, Neven Mikšić, Petra Ognjenović, Sanja Perić, Sanja Roje, Gorana Rosandić, Runje Romina, Suzana Ružić Mateljan, Tanja Stojsavljević, Ana Šamadan.

Za dodatna pojašnjenja i pitanja slobodno kontaktirajte mirjana.gacina-bilin@skole.hr