prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Lektira u proširenoj stvarnosti

Učenici 2. b razreda Osnovne škole “Dobriša Cesarić”, Požega istraživali su svijet knjige u projektu “Lektira u proširenoj stvarnosti”.

Uz podršku razredne učiteljice Ivane Marić i učitelja informatike Zvonimira Andrišeka, otvorili su vrata mašte kroz aktivno učenje i suradnju.

Fokus dana bio je na lektiri “Stanari u slonu” autora Dubravka Horvatića. Različite aktivnosti su bile povezane s raznim predmetima, istraživali su životne lekcije i stvarali nezaboravne trenutke. Govorna radionica na temu “Živi u skladu s prirodom!” poticala  je na razmišljanje o važnosti suživota s okolinom. U matematici su vježbali zbrajanje i oduzimanje do 100 koristeći likove iz neobične, zanimljive, i humoristične priče o slonu. Tjelesna i zdravstvena kultura postala je prava avantura kroz vježbe “Mi kao stanari u slonu”. Likovna kreativnost je procvjetala kroz ilustracije i “Kako zamišljam slona sa stanarima”. Na satu informatike istraživali su proširenu stvarnost. Učenici su stvorili vlastite ilustracije, digitalizirali ih i koristeći QR kodove, unijeli ih u knjigu. Tako su naši mali umjetnici mogli vidjeti svoje kreacije oživljene na stranicama knjige!

Ova avantura nije bila samo edukativna, već i zabavna! Potaknuli su razumijevanje digitalnih kompetencija, razvoj tehnike čitanja te poticali suradnju među učenicima. Svi su zajedno iz lektire naučili važno – Poštivati sve ljude oko sebe!