prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Lista dobrih knjiga za djecu, mlade i roditelje objavljenih u 2020. godini

Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež objavila je na mrežnoj stranici Hrvatskog knjižničarskog društva Listu dobrih knjiga za djecu, mlade i roditelje objavljenih u 2020. godini.

Članovi Komisije za knjižnične usluge za djecu i mladež HKD-a, mahom dječji knjižničari koji redovito prate produkciju knjiga za djecu, mlade i roditelje i sudjeluju u promociji dobre literature, sastavljaju listu preporučenih naslova za određenu godišnju produkciju u Hrvatskoj prema određenim kriterijima koji se temelje na procjeni kvalitete ilustracije, teksta, jezika i opreme, te primjerenosti dobi i zanimljivosti sadržaja.

Lista dobrih knjiga sadrži popis s anotacijama kvalitetnih knjiga domaćih i stranih autora, za djecu od rane dobi do knjiga namijenjenih djeci i mladima, stripove za djecu i mlade, te popularno-znanstvenu literaturu za djecu, mlade i roditelje.