prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

London je uvijek sjajna ideja!

Hrvatsko udruženje profesora engleskog jezika (HUPE) je u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje tijekom proljetnih praznika organiziralo stručno usavršavanje u Londonu za 28 nastavnica engleskog jezika iz Hrvatske.

Stručno usavršavanje je trajalo pet dana, a u tom periodu su kolegice imale priliku prisustvovati brojnim radionicama i predavanjima na terenu istovremeno uživajući u čarima Londona. Vođene stručnim vodstvom Anite Nine Jokić, predsjednice HUPE Croatia, obišle su brojne znamenitosti te sudjelovale u nizu zanimljivih i poučnih edukacija prikupivši brojne korisne materijale koje su objedinile u priručnik koji će se moći koristiti u nastavi tijekom sati posvećenih književnosti, kulturi i civilizaciji Velike Britanije i Londona te utjecaju Velike Britanije na svijet tijekom povijesti. Sudionici su posjetili Shakespearovo kazalište Globe uz stručno vodstvo i imali izuzetnu priliku prisustvovati generalnoj probi za nadolazeću predstavu “Much Ado About Nothing” ( Mnogo vike nizašto).

Predavanjem “Changing lives through music” provelo ih se kroz povijest jedne od najpoznatijih britanskih glazbenih dvorana Royal Albert Hall koja svojim angažmanom stvara uspomene, mijenja živote i pruža inspiraciju kroz glazbu za sve, bez obzira na dob ili porijeklo. Nezaboravnim putovanjem na Tower Bridge istražili su povijest i inženjering ove kultne građevine i njezinog okruženja u fascinantnim interaktivnim radionicama i resursima za međupredmetne teme. Škola Languages United iz Batha pripremila im je nezaboravan izazov u obliku višesatnog Scavenger Hunta prilikom kojeg su poput tajnih agenata u timovima išli na “lov na blago” rješavajući zagonetke i istražujući znamenitosti Kensingtona. U organizaciji British Councila posjetili su Osnovnu školu Reay Primary School gdje ih je dočekala ljubazna ravnateljica Caroline Andrews koja ih je predavanjem “Being a teacher in UK” upoznala s britanskim obrazovnim sustavom i aktualnim metodama poučavanja. Imali su priliku prisustvovati nastavi i upoznati se sa svakodnevnim izazovima britanskih nastavnika. To je ujedno bila i prilika da se uspostave kontakti i buduća suradnja s tom školom. U pet radnih dana prošle su 70 kilometara obišavši sve čuvene londonske znamenitosti, a poseban doživljaj je bila vožnja brodom po rijeci Temzi uz zanimljivo predavanje simpatičnog vodiča Jordana. Posjetile su neke od čuvenih muzeja poput Victoria and Albert Museum, British Museum, Science Museum, Natural History Museum, a bilo je vremena i za muzej voštanih figura Madame Tussauds te muzej slavnog detektiva Sherlocka Holmesa. Uživale su u predivnim londonskim parkovima te živopisnim tržnicama poput povijesne tržnice u centralnom Londonu Borough Market na kojoj su se razveselile štandu Taste Croatia.

Nije izostalo ni zabave ni druženja uz zanimljive pub kvizove, a posebno ih je oduševio mjuzikl Mamma Mia u izvedbi izvrsne glumačke postave predvođene neponovljivom Mazz Murray. Sve u svemu jedno nezaboravno iskustvo koje će se pamtiti i koje bi svakako trebalo ponoviti jer London je uvijek sjajna ideja!