prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Mali Marulić: osam predstava za sve uzraste

Počinje šesnaesti po redu Festival hrvatske drame za djecu ”Mali Marulić”, u organizaciji Gradskog kazališta lutaka Split. Od 3. do 6. travnja, u organizaciji Gradskog kazališta lutaka Split bit će izvedeno osam predstava za sve uzraste.

Za sudjelovanje na ovogodišnjem Festivalu prijavljeno je ukupno 20 predstava od kojih je selektorica Ana Tonković Dolenčić odabrala osam za natjecateljski dio programa. Tijekom četiri festivalska dana predstave će se izvoditi na pozornicama Gradskog kazališta lutaka i Gradskog kazališta mladih

Osim predstava splitskoga GKL-a, domaćina festivala, bit će izvedeno još sedam predstava iz Zagreba, Rijeke, Osijeka i Čakovca, a nakon 13 godina na splitsku scenu ponovno dolaze i gosti iz Srbije – Dječje pozorište Subotica, koji su i otvorili festivalski program.

Splitska publika svih uzrasta moći će pogledati osam odabranih naslova: na repertoaru su “Dislike” autorice Petre Cicvarić, u režiji Peđe Gvozdića i produkciji Gradskog kazališta ”Zorin dom” iz Karlovca, “Bijeli klaun” autora Damira Miloša, u režiji Maje Kovač i produkciji Kazališne družine “Novi život” iz Zagreba, “Duga” autora Dinka Šimunovića, u režiji Ane Kreitmeyer i produkciji Dječjeg kazališta Dubrava iz Zagreba.

Na repertoaru su također i “Drvljaci” autora Vanje Jovanovića i Patrika Gregureca, u režiji Vanje Jovanovića i produkciji Kazališne družine “Pinklec” iz Čakovca, “Mrljek i Prljek” autora i redatelja Davida Petrovića, u produkciji Gradskog kazališta lutaka Rijeka, “Alo to sam ja” autorice Ivane Vuković, u režiji Ivana Plazibata i produkciji Gradskog kazališta lutaka u Splitu, “Divlji konj” autora Božidara Prosenjaka, u režiji Tamare Kučinović i produkciji Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku, te “Ne idi daleko” prema tekstu i režiji Tamare Kučinović i u produkciji Dječjeg kazališta Subotica iz Srbije.

U sklopu svečanog otvorenja bit će dodijeljene i nagrade Natječaja za najbolji dramski tekst za lutkarsko kazalište i kazalište za djecu.

Najboljim tekstom proglašen je ”Put u maštaluziju” autorice Marijane Nole, kojoj je pripala prva nagrada. Drugu nagradu dijele autorice Maja Katić i Dunja Fajdić za tekst ”Naopačke”, a treću nagradu osvojila je Hana Veček za tekst ”Tik-tok-bum!”.

Nagrade za najbolje predstave i umjetnička ostvarenja dodijelit će se posljednjeg dana festivala, a nagradu za najbolju predstavu dodijelit će i dječji žiri koji čini pet učenika splitskih osnovnih škola.