prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Manifestacija “Vrtimo se zajedno”

Osnovna škola Dubovac, Karlovac nastavlja biti dijelom manifestacije Karlovački vrtuljak koju organizira Društvo naša djeca Karlovac pod motom „Živimo zajedno, ali s razlikama“.

Cilj manifestacije je potaknuti i organizirati akcije i aktivnosti s djecom i za djecu različitim radionicama, igrama i zajedničkim druženjem. Ove godine škola je sudjelovala s dvije radionice, jedna je bila namijenjana učenicima razredne nastave, a druga za učenike predmetne nastave. Učenici rješavaju zadatke

Radionicu “Zna-fan” vodi te van: escape room osmislile i provele profesorica Antonia Colnar Mance i knjižničarka Ana Sudarević, a sudionici su bili učenici šestog razreda Osnovne škole “Braća Seljan”. Oni su, rješavajući zadatke i tražeći simboličan izlaz iz knjižnice, saznali zanimljivosti o znanstvenoj fantastici u hrvatskoj i svjetskoj književnosti. Pri tom su kombinirali tiskane i elektroničke izvore i medije. Po završetku istraživačkog dijela radionice, izrađivali su robote od recikliranog materijala koji su potom izloženi u školskoj knjižnici. Domaćini i pomagači učenicima-gostima bili su susretljivi učenici 7. b razreda. Radionica je protekla u veseloj atmosferi uz “slatko” druženje na kraju te prigodne poklone za sve sudionike.

Učenici plešuUčenici trećeg razreda Osnovne škole Dubovac sudjelovali su u radionici Cvjetni valcer koju su osmilile i vodile učiteljice Josipa Biličić, Dijana Cerovac i knjižničarka Ana Sudarević. Kao i prošlih godina, tema je bila proljeće, a tijekom radionice izmjenjivale su se različite, prigodne aktivnosti poput odgonetavanja zagonetki, smišljanja rime, pantomime, izrada cvijeća od papira te, na kraju, ples.

Obje radionice karakterizira aktivno sudjelovanje svih sudionika, kombinacija tiskanih i elektroničkih izvora i medija te ono najvažnije, potiču ležernu, a ipak radnu atmosferu o čemu svjedoče i fotografije. Sve to rezultiralo je pozitivnim dojmovima svih sudionika što je najbolji poticaj da se i sljedeće godine “zavrte” na Karlovačkom vrtuljku, jubilarni deseti put.