prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Matematički ulični festival

Matematički ulični festival održat će se u subotu, 29. listopada na četiri lokacije u Zagrebu, cilj mu je popularizirati matematiku zabavnim igrama i najaviti 10. Večeri matematike koja će se održati 1. prosinca diljem Hrvatske, priopćilo je Hrvatsko matematičko društvo.

Festival će se održavati u subotu od 10 do 13 sati na Trgu bana Jelačića (kod Manduševca), Trgu Petra Preradovića, Europskom trgu i Parku ispred spomenika Fra Grgi Martiću u Martićevoj ulici, najavili su u ponedjeljak organizatori, Hrvatsko matematičko društvo (HMD) i voditeljica Nastavne sekcije i projekta “Večer matematike”, Tanja Soucie.

Voditelji će građane uključivati u jednostavne igre i brojne zabavne aktivnosti za popularizaciju matematike.

“Prepoznat ćete ih po upečatljivim majicama i akreditacijama, a stajat će uz zadatke ispisane kredom na pločniku”, navode iz HMD-a.

Cilj festivala je popularizacija matematike, ali i najava jubilarne 10. Večeri matematike koja će se održati 1. prosinca 2022. u cijeloj Hrvatskoj. U tom projektu svake godine sudjeluje oko 100.000 sudionika.

Dijelite li ili oduzimate zabavu, pita voditeljica Nastavne sekcije i projekta “Večer matematike” Tanja Soucie uz poziv građanima Zagreba na sudjelovanje – “Zbrojite se i dođite jer matematika može biti zabavna!”