prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Medijska pedagogija za knjižničare

Medijalizacija društva u velikoj mjeri utječe na rad knjižnica i njihove zadatke, i to osobito u programskim ponudama, gdje se u području poticanja medijske kompetencije susreću s novim izazovima. Upravo je iz tog razloga važno kvalificiranje knjižničara i knjižničarki u području medijske pedagogije.

Dana 3. i 4. studenog 2022. godine održat će se u organizaciji Goethe Instituta u Zagrebu radionice namijenjene knjižničarima. U fokusu ovog trodijelnog ciklusa radionica je razvoj knjižničnih ponuda i usluga iz područja medijske pedagogije s naglaskom na praktični rad. Osim uvida u teorijske osnove poticanja medijskih kompetencija, radionice će omogućiti uvid u to kako djeca i mladi uče o medijima i kako se njima koriste.

Radionice će također biti okvir za razmjenu i ideja i impulsa za kvalitetne ponude knjižnica na ovu temu. Pritom će sudionice i sudionici imati mogućnost dublje istražiti teme koje će moći izabrati prema vlastitim interesima, a u ponudi su između ostaloga film, fotografija, „Make, Code & Play“, društvene mreže, influencing, dezinformacije i storytelling. Osim na metodičke postupke pri koncipiranju inovativnih i kvalitetnih ponuda, naglasak će biti stavljen i na raspoložive resurse i umrežavanje.

Radionice vode Astrid Meckl i Raphaella Müller, a na njima sudjeluju knjižničarke iz cijele Hrvatske.

Program možete pogledati ovdje.