prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Medni dan

Školski medni dan za učenike prvog razreda održan je u ponedjeljak, 7. prosinca 2020. godine u Osnovnoj školi Stjepan Radić u sklopu Projekta Nacionalne staklenke za med koje podupire Ministarstvo poljoprivrede s ciljem veće prepoznatljivosti meda proizvedenog na hrvatskim pčelinjacima.

Svrha provedbe Programa je podizanje svijesti djece, od rane dobi, o potrebi konzumacije lokalnih poljoprivrednih proizvoda kao i ukazati na ulogu i značaj pčelarstva u cjelokupnoj poljoprivrednoj proizvodnji, posebno zbog održavanja ekološke ravnoteže i biološke raznolikosti, budući da 84 % biljnih vrsta i 76 % proizvodnje hrane u Europi ovisi o oprašivanju koje obavljaju pčele.

Učenici su se u prezentaciji o Pčelici upoznali s životom i radom pčela. Postali su pčelice na jedan dan, zaigrali igru “Marljiva pčelica” u kojoj su morali doći do cilja i prikupiti što je više meda moguće. U radionici su naučili o važnosti meda i kako ga pravilno upotrijebiti. Na kraju dana, promotivne vrećice Ministarstva s teglicama meda i slikovnicom Pčelica Jelica, podijeljene su učenicima prvog razreda.