prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Međunarodna konferencija CLARC 2021

Centar za jezična istraživanja pri Filozofskom fakultetu u Rijeci organizira međunarodnu konferenciju CLARC 2021: Jezik i kultura, koja će se održala od 24. do 26. lipnja putem platforme Zoom.

Konferencija je bila obogaćena i dvama vrijednim panelima koji su govorili o očuvanju baštine i manjinskim jezicima: 1. Očuvanje dijalekata kao hrvatske kulturne baštine (dr. sc. Mirjana Crnić Novosel, Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje – Podružnica u Rijeci) i 2. Manjinski jezici i njihovi govornici danas (dr. sc. Vesna Deželjin, Filozofski fakultet u Zagrebu).

Na konferenciji su sudjelovali izlagači iz raznih zemalja svijeta, a svojim su se izlaganjima predstavili i plenarni izlagači s visokom znanstvenom reputacijom: Marianne Gullberg (Lunds universitet), Ken Hyland (University of East Anglia), Gabriela Musckova (Komenskovo sveučilište, Bratislava), Sanda Lucija Udier (Sveučilište u Zagrebu), Zvjezdana Vrzić (Sveučilište u Rijeci).