prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Međunarodna konferencija o poticanju čitanja

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu 12. listopada 2021. godine održana je međunarodna konferencija pod nazivom “Čitajmo da ne ostanemo bez riječi”.

Na Konferenciji su sudjelovali domaći i strani predavači, stručnjaci u području poticanja čitanja, znanstvenici koji su ponudili svoje viđenje kulture čitanja  i pismenosti u digitalnom okruženju.

Godina 2021. u znaku je čitanja. Riječ je o vještini koja nam otvara vidike, tuđe svjetove, omogućuje nam da bolje upoznamo sebe, mijenja nas, razvija i oplemenjuje. Ipak,  rezultati istraživanja upućuju na to da se danas čita manje i neproduktivno, plošno. Zašto je to tako i možemo li „čitatelja vratiti kući“ pokušalo se odgovoriti na Međunarodnoj konferenciji o poticanju čitanja pod nazivom “Čitajmo da ne ostanemo bez riječi”.

Konferencija je održana uživo u dvorani Judita, u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici i preko platforme Zoom. Organizaciju Konferencije potpisuje Ministarstvo kulture i medija.

Detaljne informacije o konferenciji, kao i glavne zaključke, možete pronaći na mrežnim stranicama Hrvatske udruge školskih knjižničara.