prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Međunarodni dan obitelji

Međunarodni dan obitelji proglasili su Ujedinjeni narodi 1989. godine, a u svijetu je prvi put obilježen 15. svibnja 1994. godine pod sloganom “Da obiteljski dan ne čine stvari nego srdačni odnosi roditelja i djece.”

Učenici 1. b razreda Osnovne škole Siniše Glavaševića zajedno su s učiteljicom Ines Hrenocac i u suradnji s knjižničarkom obilježili Međunarodni dan obitelji. Na početku sata odigrali su igru – Pogađanje životinja – Kućni ljubimci. U igri je potrebno zamisliti jednu životinju. Učenici zatim postavljaju pitanja kako bi pogodili o kojoj se životinji radi, a na ta pitanja možete odgovarati samo s “Da” ili “Ne”. Npr.: “Ima li ta životinja uši?”, “Ima li četiri noge?” ili “Je li opasna?”. Nakon određenog broja pitanja učenici pogađaju o kojoj se životinji radi. Sljedeća aktivnost bila je da se učenici podijele u skupine. Svaka skupina bira jednog predstavnika. Jedan učenik iz skupine izvlači papirić iz kutije i pokušava odglumiti zadanu situaciju. Ne smije ništa reći. (Igra pantomime – samo pokretima pokazati što tko radi.). “Mama kuha ručak.”, “Tata razgovara na mobitel.”, “Sin igra nogomet.”, “Kćer piše zadaću.”, “Djed čita novine.” i “Baka plete rukavice.”. Zadatak je jednu minutu pričati bez zastajkivanja, zamuckivanja i ponavljanja o obitelji. Nakon toga učenici su crtali svoju obitelj, grb svoje obitelji, opisivali tate i mame te crtali ih i pisali poruke roditeljima.