prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Međunarodni dan tolerancije obilježen u Obrtničko-industrijskoj školi Županja

Povodom Međunarodnog dana tolerancije koji se svake godine obilježava 16. studenog, učenici Obrtničko-industrijske škole Županja sudjelovali su u eTwinning projektu pod nazivom “Tkačnice života – 16. novembar, Dan tolerancije/ Weavers of Life – November 16, Tolerance Day”.

eTwinning projekt su povezali i s autorskim projektom “Budimo društveno odgovorni” (koji se odnosi na dva cilja održivog razvoja: cilj 10 – smanjenje nejednakosti i cilj 16 – mir, pravda i snažne institucije). Učenici su izradili plakat-cvijet očekivanja, oblak riječi u WordArtu, a sudjelovali su i u izradi tepiha lijepih riječi, poslovica koje uče životu, i na kraju sve radove postavili na školski pano Obrtničko-industrijske škole Županja. Također, kao škola sudjeluju i u natječaju “Oboji svijet” (povezan sa Međunarodnim danom tolerancije) u organizaciji Foruma za slobodu odgoja, gdje učenici pokažu iznimnu zainteresiranost i kreativnost kao i sada na ovome projektu (učenici su radove izrađivali kod kuće). Na navedenom projektu sudjeluju sudionici iz raznih zemalja: Armenija, Bosna i Hercegovina, Grčka, Hrvatska, Italija, Rumunjska, Sjeverna Makedonija, Srbija i Turska. Poveznica na Wakelet kolekciju.