prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Međunarodni dan žena obilježen suradnjom i učenjem o značajnim ženama pojedinih regija

U Srednjoj školi Isidora Kršnjavoga u Našicama obilježen je Međunarodni dan žena javnim događajem naziva „Berűhmte Frauen aus meiner Region“ u kojem su  učenici predstavili značajne žene iz svoga kraja.

Međunarodni dan žena obilježen učenjem o značajnim ženama iz naših regija. Međunarodni dan žena obilježava se širom svijeta kao dan borbe za ekonomsku, socijalnu i političku ravnopravnost žena i muškaraca.

U aktivnosti obilježavanja Međunarodnog dana žena, osim učenika škole, sudjelovali su i učenici iz Srednje škole Prelog pod mentorstvom profesorice Tanje Baksa, Elektrostrojarske škole iz Varaždina uz mentorstvo profesorice Sanje Đolonga, Osnovne škole Kneževi Vinogradi, mentorica je bila profesorica Kristijana Rebrina, te Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice uz mentorstvo profesorice Adrijane Rajić.

Učenici su na satu njemačkog jezika istraživali tko su bile najznačajnije žene u njihovoj regiji. Tako su se odlučili više istražiti i predstaviti svojim vršnjacima iz drugi županija Doru Pejačević, Ružu Pospiš-Baldani, Ivanu Brlić Mažuranić te Elizabetu Toplek, zvanu teta Liza, pjevačicu međimurskih popevki. Učenici su izradili prezentacije na njemačkom jeziku koje su objedinjene u digitalnu knjigu na sljedećoj poveznici. Na kraju su provjerili novostečene spoznaje kroz interaktivni kviz. Događaj je osmislila i organizirala profesorica Mirjana Rajić, izvrsna savjetnica.