prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Međunarodni festival filmske glazbe i zvuka

U Samoboru se od 12. do 15. listopada održava Međunarodni festival filmske glazbe i zvuka, poznatiji kao International Sound & Film Music Festival (ISFMF), koji će već tradicionalno ugostiti svjetski poznate profesionalce iz industrije filmske glazbe i zvuka, višestruke dobitnike prestižnih nagrada Oscar, BAFTA, Emmy, Grammy.

Kao posebnost treba izdvojiti da je ove godine u konkurenciju za Crystal Pine nagrade pristiglo čak 1.074 filma iz rekordne 82 zemlje svijeta. U samoj završnici našlo se 150 filmskih naslova od kojih će međunarodni žiri izabrati najbolje u pojedinim kategorijama te će oni biti proglašeni na svečanoj dodjeli nagrada u subotu 14. listopada.

ISFMF je i razlog što će u tom filmskom vikendu grad Samobor pohoditi filmski profesionalci iz svjetskih gradova kao što su Los Angeles, New York, London, Berlin, Rim, Mexico City, Montreal, Pariz, Dublin, Tokyo, Madrid, Stockholm, Ghent, Prag, Budimpešta i mnogi drugi.

Festival će započeti otvaranjem izložbe fotografija iz povijesti festivala i predstavljanjem nosača zvuka ‘Jean-Michel Bernard plays Alfi Kabiljo’. U službenom programu festivala javnosti će se predstaviti filmovi koji su nominirani za festivalske nagrade Crystal Pine i to u 9 kategorija, sve su to redom filmovi u kojima su glazba i zvuk ostvarili svoj pun potencijal na svim umjetničkim i produkcijskim razinama. Večernje projekcije definitivno će pratiti i doza kozmopolitske atmosfere po kojoj je festival prepoznatljiv. Naime, na svim projekcijama osobno će prisustvovati autori, redatelji, skladatelji i dizajneri zvuka. Po prvi puta u Hrvatsku dolaze glazbenici Daniel Norgren – autor glazbe na filmu The Eight Mountains i Stephen Rennicks (Room, Frank, Good Luck to you Leo Grande…) – autor glazbe na filmu The Quiet girl koji će biti prikazani u petak, 13. listopada.

Povodom obilježavanja njegove desete obljetnice, u subotu 14. listopada prikazati će se i film Gravity redatelja Alfonsa Cuaróna, nagrađen sa sedam Oscara, a posebni gosti projekcije biti će oskarovci Steven Price (Roma, Our planet, Baby Driver, Fury…) i Christopher Benstead (The Gentlemen, Wrath of Man, Aladdin…) koji su Oscara osvojili upravo u kategorijama glazbe i zvuka za taj film.

Od ostalih filmskih sadržaja izdvaja se i hrvatska premijera animiranog filma No dogs or Italians Allowed, koji je dobitnik brojnih festivalskih nagrada (Tokyo Anime Award, Annecy International Animated Film Festival, European Film Awards…) i večer posvećena jednom od najvećih skladatelja svih vremena Enniu Morriconeu na kojoj će gostovati Gianni Russo producent filma, Alessandro de Rosa – maestrov učenik i službeni biograf. Iz Los Angelesa će za ovu posebnu priliku doputovati i Robert Townson – jedan od najvećih svjetskih producenata filmske glazbe, legenda Hollywooda koji je potpisao produkciju više od 1.500 naslova.
Festival donosi i bogat sadržaj za profesionalce iz svijeta filmske umjetnosti. U programu za industriju ističu se masterclass koji će održati mikser zvuka Mark Ulano (Killers of the Flower Moon, Whitney Houston: I Wanna Dance With Somebody, Once upon a time in Hollywood, Ad Astra…), dobitnik Oscara za zvuk na filmu Titanic i filmska tehničarka Patrushkha Mierzwa, te panel rasprave na kojima će sudjelovati stručnjaci iz filmske industrije.

Sve informacije o programu i ulaznicama potražite na društvenim mrežama ISFMF festivala: FacebookInstagram i službene web stranice.