prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Međunarodni mjesec školskih knjižnica

Međunarodni mjesec školskih knjižnica (International School Library Month – ISLM) prilika je za školske knjižničare diljem svijeta da odaberu dan, tjedan ili cijeli mjesec u listopadu kako bi obilježili važnost školskih knjižnica i proslavili sve što one predstavljaju.

Tema za 2021. godinu je Bajke i narodne predaje iz svih kutova svijeta, a temelji se na godišnjoj temi konferencije Međunarodne udruge školskih knjižničara (IASL-a): Bogati mozaik prakse i istraživanja širom svijeta.

Organizatori ističu da kada začujemo riječi Jednom davno… u trenu se nađemo u magičnom svijetu knjiga, koje nam daju skriveni pogled u živote vila, vilenjaka, goblina i ostalih stvorenja. Priče i bajke koje se prenose generacijama uče nas o ljudskim vrijednostima i kulturama. Pričajmo priče, povežimo se i učimo o zemljama diljem svijeta.

Ove godine pozivaju sve da promisle i proslave vezu između knjiga, čitanja, školskih knjižnica, bajki i narodnih predaja. Tema je uobličena tako da bude dostupna svim korisnicima školskih knjižnica. Organizatori pozivaju sve korisnike da obilježe Međunarodni mjesec školskih knjižnica 2021. sudjelovanjem u ovogodišnjim projektima i aktivnostima te se nadaju kreativnoj i maštovitoj proslavi školskih knjižnica.

Tim iza Međunarodnog mjeseca školskih knjižnica pripremio je brojne aktivnosti u kojima se može sudjelovati, a nema sumnje da će i knjižničari imati vlastite ideje kako najbolje iskoristiti ovaj mjesec u školskim knjižnicama. Stoga se pozivaju da se uključe, bez obzira na veličinu njihove školske knjižnice.

Međunarodni mjesec školskih knjižnica otvoren je za sve, bilo da su članovi Međunarodne udruge školskih knjižničara (IASL-a) ili članovi Hrvatske udruge školskih knjižničara. Također, sve informacije i fotografije vaših aktivnosti možete podijeliti na stranici ISLM-a Što se radi za Međunarodni mjesec školskih knjižnica i na stranici Facebooka.

Emin likovni rad na službenom plakatu

Odbor Međunarodnog mjeseca školskih knjižnica pozvao je još u lipnju sve mlade umjetnike da podijele svoj originalni umjetnički rad na temu Bajke i narodne predaje iz svih kutova svijeta, a rad učenice Eme Dujmović kojim je predstavila Šumu Striborovu Ivane Brlić-Mažuranić, samim time i Hrvatsku, odabran je da postane sastavnim dijelom službenog plakata i straničnika ISLM-a 2021.