prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Nacionalne i europske oznake kvalitete za TRGOS

Učenici i nastavnici Trgovačke i komercijalne škole “Davor Milas” iz Osijeka su u školskoj godini 2020./2021. pod vodstvom eTwinning koordinatorice Marinele Boras, prof. mentora, sudjelovali u deset eTwinning projekata. Svim projektima je dodijeljena nacionalna oznaka kvalitete, a svim međunarodnim projektima i europska oznaka kvalitete (European Quality Label).

Europska oznaka kvalitete se dodjeljuje samo najboljim eTwinning projektima i pokazuje da je rad i trud učenika i nastavnika prepoznat na najvišoj europskoj razini. Posebno treba istaknuti autorski projekt Volonterskog kluba škole “TRGOS” pod nazivom “Europe volunteers – Rukama stvori, srca osvoji” u kojem su učenici iz raznih europskih zemalja učili o volontiranju i humanitarnom radu. Ostali projekti u kojima su sudjelovali učenici i nastavnici škole su: “Global Tour Bus”, “Me, Myself and I – Ja i sva moja lica”, “eTwinningreen4u”, “Prikazani organizmi na novcu”, “Our culture is our identity”, “All days together”, “History and Business”, “Entrepreneurship for life – Poduzetništvo za život” i “Hrvatski eko proizvodi”.

Tijekom provedbe svih projekata korištene su razne pedagoške inovacije i bili su u potpunosti integrirani u kurikulum. Suradnja i komunikacija među partnerskim školama ostvarena je na visokom nivou, a nastavnici i učenici su bili iznimno motivirani za rad na projektima. Korištenjem velikog broja inovativnih digitalnih alata i pedagoških metoda, učenici su razvijali nove vještine i kompetencije potrebne za 21. stoljeće.

Evaluacija projekata provedena je od strane nastavnika, roditelja i učenika. Rezultati i diseminacija projekata su kvalitetno predstavljeni na službenim mrežnim stranicama projekata i u završnim radovima projekata, kao i u odgojno-obrazovnoj ustanovi, mrežnim stranicama škole i medijima. Učenici i nastavnici škole raduju se budućim projektima i pozivaju učenike i nastavnike ostalih škola na sudjelovanja.