prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Naša zrnca dobrote

Projekt “Na putu dobrote” autorice Sandre Vuk iz Osnovne škole Sveta Nedelja svake godine potakne učenike posebnog razrednog odjela Osnovne škole Fran Franković iz Rijeke da se također uključe.

U sklopu ovog projekta, provedene su brojne aktivnosti s ciljem promicanja dobrote,humanosti i solidarnosti među učenicima.

Jedna od značajnih aktivnosti bila je UNICEF utrka „Mliječna staza 2023.“ za očuvanje mentalnog zdravlja djece i mladih. Učenici su se aktivno uključili u ovu utrku koja je imala za cilj podizanje svijesti o važnosti mentalnog zdravlja među djecom i mladima. Također, u sklopu projekta “Na putu dobrote” provodila se aktivnost pod nazivom “Solidarnost na djelu”. Učenici su prikupljali novčana sredstva za potrebite osobe, pridonoseći na taj način izgradnji društva koje njeguje vrijednosti solidarnosti i brige za blagostanje svih članova zajednice.

PRO razred OŠ Fran Franković

 

Prikupljanje plastičnih čepova za udrugu u Čakovcu još je jedna uspješna aktivnost učenika u okviru ovog projekta. Učenici su aktivno sakupljali plastične čepove, znajući da će time pružiti pomoć i podršku Udruzi koja će prikupiti novac za lijekove oboljelih od leukemije i limfoma . Njihova inicijativa i angažiranost pokazali su da je svaka sitnica važna u stvaranju boljeg svijeta. Društvene mreže su također bile značajan alat korišten u ovom projektu. Učenici su objavljivali različite sadržaje i informacije o svim aktivnostima kako bi informirali i educirali širu javnost o značaju humanitarnih akcija i pomoći koju su pružili. Ova digitalna platforma omogućila je učenicima da dosegnu veći broj ljudi i pridonesu širenju svijesti o važnosti humanosti.

Projekt “Na putu dobrote” svoj vrhunac dostigao je u prosincu. U božićnom duhu učenici su bili izuzetno motivirani i angažirani u svim aktivnostima odnosno izradi božićnih ukrasa i vjenčića, pisanju božićno-novogodišnjih čestitki, uređivanju razreda i škole te pružanju malih zrnca dobrote u obitelji, prema okolišu i životinjama. Njihova energija i predanost pokazali su da su spremni pružiti podršku i pomagati drugima, čineći svijet boljim i ljepšim mjestom za sve nas. Projekt “Na putu dobrote” u 2023. godine svakako će ostati zabilježen kao uspješna inicijativa koja je okupila učenike posebnog razrednog odjela i ostale učenike osnovne škole Fran Franković iz Rijeke i dokazala svu snagu i ljepotu zajedničkog djelovanja.