prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Novi kino koncept: Cinema Book Club

Godina pred nama obiluje filmovima snimljenima prema knjigama, što je nadahnulo CineStar da predstavi novi kino koncept – Cinema Book Club, čije će se prvo izdanje održati od 27. do 30. siječnja u Kaptol Boutique Cinema.

Knjiga ili film? Vječno je pitanje. Ono što neku knjigu čini dobrom nije nužno isto što čini film dobrim, ali svakako čitajući knjigu ili gledajući film imamo priliku na neko vrijeme maknuti se od realnosti, postižemo duhovno i emocionalno zadovoljstvo.

Ponekad pročitamo prije knjigu pa želimo pogledati film, ponekad obrnuto. I nije bitan redoslijed. Katkad nas film oduševi, a knjiga nas razočara i obrnuto. Ipak bitno je da su nas oboje dotakli i da želimo svoje slobodno vrijeme posvetiti filmu ili knjizi.

Projekcije filmova te druženje uz kavicu i knjigu održavat će se periodično vikendima u Kaptol Boutique Cinema tijekom cijele godine. Cilj Cinema Book Cluba je predstaviti filmove koji su snimljeni prema književnim djelima, a želja organizatora je povezati ova dva vida umjetnosti jer oni nisu konkurencija već jedna priča ispričana na različite načine.

Pokraj raznih skrivenih prigodnih iznenađenja za posjetitelje na ukupno 36 projekcija ova tri filma na Kaptolu, 27. siječnja možete sudjelovati na književnoj večeri o fenomenu Elene Ferrante. Gošće večeri su Marina Pejnović, redateljica koja je režirala predstavu Genijalne prijateljice prema predlošku Ferrante te Ana Badurina, prevoditeljica Elene Ferrante i predsjednica Društva hrvatskih književnih prevodilaca, nakon čega slijedi projekcija filma „Mračna kći“.

Dodatno, u subotu 29. siječnja,  u crvenoj boutique dvorani prepoznatljivoj po knjigama koje krase njene zidove, a koja ima kapacitet svega 56 fotelja, organizirana je jedinstvena projekcija koja osim filma uključuje i knjigu „Mračna kći“ te piće u baru. Sve posjetitelje očekuju i prigodni bookmarci, a u prostoru kina bit će i atraktivni book corner.

Zbog velikog interesa posjetitelja i diljem Hrvatske koji prate novitete, veseli vijest da će Cinema Book Club biti prisutan i nacionalno u CineStar kinima diljem Hrvatske uz prigodne poklone iznenađenja za posjetitelje.

Cinema Book Club nije osmišljen tako da se morate učlaniti, jednostavno budite dio kino doživljaja tijekom četiri dana, pogledajte film, čitajte knjige i sanjajte. I ne nužno tim redoslijedom!

Kapacitet je ograničen, a više informacija dostupno je na sljedećoj poveznici.